Väistivätkö suomalaisseurat floppihankinnan? Leijonapuolustaja pahasti yössä Ruotsissa

© Kuva: www.dynamo.ru

Maajoukkueestaakin tutun puolustajan Janne Jalasvaaran tilanne oli erikoinen tällä kaudella. 33-vuotias kaksinkertainen KHL-mestari oli joulukuun asti ilman sopimusta, mikä teki hänestä yhden kuumimmista nimistä Euroopan pelaajamarkkinoilla.

Kysyntää varmasti riitti puolustajalle, joka pelasi viimeisten seitsemän kauden aikana KHL:ssä. Lopulta viime kaudella Kunlun Red Starin kapteenina pelannut Jalasvaara siirtyi Ruotsin pääsarjaan Rögleen.

Pitkän pelitauon jälkeen huippuvirettä Ruotsissa ei ole löytynyt. Jalasvaara on ehtinyt pelata 16 ottelua tehopisteillä 0+0. Vielä viime kaudella hän tilastoi KHL:ssä 49 ottelussa tehot 5+11=16.

Vastuuta on peliajassa mitattuna tullut mukavasti, mutta kokenut puolustaja ei selvästi ole saanut itsestään parasta irti. Laukauksiakin on maalia kohti vähemmän kuin otteluita (13).

Nähtäväksi jää, mihin Jalasvaaran matka jatkuu ensi kaudeksi. Pitkään ulkomailla viihtynyt kahden suunnan puolustaja ehti pelata uransa alkupuolella Liigassa 364 ottelua KalPan sekä Bluesin riveissä tehopisteillä 35+63=98.