NHL:n ykkösvaraus lunastaa kovia odotuksia kaikessa hiljaisuudessa – pelaa loistavaa kautta!

© Kuva: Getty Images

Tasan vuosi sitten ei vielä edes tiedetty, että sveitsiläisnuorukainen Nico Hischier tullaan varaamaan ensimmäisenä koko NHL:n varaustilaisuudessa New Jersey Devilsiin.

Vahva viimeinen kausi juniorikiekossa tuotti kuitenkin yllätyksen, kun taitava hyökkääjä varattiin ennen Nolan Patrickia, jonka piti olla lähes varma ykkösvalinta.

Hischierin ensimmäinen NHL-kausi on osoittanut, että Devils teki täysin oikean valinnan. Vasta tammikuussa 19 vuotta täyttänyt sveitsiläistaituri on nakuttanut 59 ottelussa komeat tehot 13+26=39.

Tehopisteillä irtoaa tulokaspörssin kuudes sija, mutta Hischier onkin kärkinimistä ainoa, joka on syntynyt vuonna 1999. Jotain NHL:ään murtautumisen nopeudesta kertoo se, että hän on tehnyt enemmän tehopisteitä kuin kaikki muut viime kesänä varatut pelaajat yhteensä.

Tulokashyökkääjän kannalta hienointa on se, että Devils kamppailee tällä hetkellä vahvasti pudotuspelipaikasta. Joukkue ei ole jatkanut kauttaan runkosarjan jälkeen viiteen vuoteen.

Hischierin kausi on ollut nousujohteinen. Viime viikon NHL:n ykköstähdeksi valittu nuorukainen on tehnyt edellisessä viidessä ottelussa tehot 4+4.

Kun jälki on tätä luokkaa heti varaustilaisuuden jälkeisellä kaudella, voidaan Hischieristä odottaa todellista supertähteä Devilsille tulevina vuosina.

Henri Havusela