Leijonat aloittivat olympiaurakkansa torstaiaamuna, kun vastaan asettui Suomen aikaan kello 5:10 alkaneessa ottelussa Saksa.

Leijonien turnauksen avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin hieman yli kolme minuuttia, kun puolustaja Sami Lepistö ampui huimalla suoraan syötöstä lähteneellä kudilla Suomen 1-0-johtoon ylivoimalla.

Osumaan syöttöpisteet saivat Petri Kontiola ja superjuniori Eeli Tolvanen. Varsinkin Tolvasen pistetilin aukeaminen on äärettömän hieno asia, koska häneltä odotetaan suuria asioita turnauksessa.

Suomi sai avausmaalin jälkeen nopeasti lunta tupaan, kun Saksa tasoitti ottelun Brooks Macekin ylivoimaalilla.

Leijonat nousi neljä minuuttia ennen ensimmäisen erän loppumista 2-1-johtoon ”duunariosaston” todellisella tahtomaalilla. Mika Pyörälä sai lopulta maalinedustaistelun jälkeen 2-1-osuman nimiinsä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Onhan se nyt jäätävä kuti! #PyeongChangFi #Olympialaiset #Leijonat

Leijonat laittoivat toisessa erässä upean show’n pystyyn Tolvasen ja Lasse Kukkosen(!) toimesta. Lue tästä lisää.

Ottelun tilannetta päivitetty klo 06:59.