Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS hyväksyi tänään 28 venäläisurheilijan valitukset näiden saamista dopingrangaistuksista.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) oli aiemmin tuominnut elinikäisen olympiakilpailukiellon 43 venäläisurheilijalle liittyen Sotshin 2014 olympialaisten epäiltyyn järjestelmälliseen doping-huijaukseen.

Tuomituista urheilijoista 39 valitti tuomiostaan, ja CAS tulkitsi, että 28 urheilijan kohdalla todisteet eivät riittäneet dopingrikkomuksen todistamiseen eivätkä näin ollen myöskään kilpailukiellon määräämiseen.

Toisin sanoen näiden urheilijoiden tulokset ja mahdolliset mitalit Sotshin kisoista palautetaan, ja nämä olisivat teoriassa oikeutettuja osallistumaan myös tuleviin Pyeongchangin olympialaisiin.

Tämä edellyttäisi kuitenkin sitä, että KOK erikseen kutsuisi kyseiset urheilijat kisoihin – siis urheilijat, jotka KOK oli itse asettanut elinikäiseen kilpailukieltoon.

28 syytteistä vapautetun urheilijan joukossa oli myös viisi venäläistä naisjääkiekkoilijaa, eli Tatjana Burina, Jekaterina Lebedeva, Jekaterina Pashkevitsh, Jekaterina Smolentseva sekä Anna Tshukina.