Joko NHL:n ykkösvaraus puhkeaa oikeasti kukkaan? Aleksander Barkovin joukkuekaverille hurjia kehuja!

© Kuva: Getty Images

Useamman pinnan päässä NHL:n pudotuspelipaikasta ennen maanantaiyön pelejä ollut Florida Panthers on viime aikoina ollut mainiossa iskussa. Joukkue oli ottanut ennen maanantaiyötä neljä voittoa viidestä edellisestä koitoksesta, ja lisäksi sen yksilöt ovat päässeet hyvälle tasolle.

Aleksander Barkov oli noussut ennen yön pelejä koko sarjan tehokkaimmaksi suomalaiseksi, pakki Aaron Ekblad sen sijaan oli jo kuuden ottelun pisteputkessa. Tällä kaudella tehot 12+12 iskenyt puolustaja oli ennen Jets-taistoa 15 pinnan päässä yhden kauden piste-ennätyksestä, tehotilasto sen sijaan oli -1 – viime kaudella -23 runkosarjan päätteeksi.

Kanadalainen maailmanmestari on luotsi Bob Boughnerin mukaan kovemmassa kunnossa kuin koskaan.

– Hänellä oli joitain ylä- ja alamäkiä tällä kaudella, mutta nyt hän pelaa parasta jääkiekkoaan, mikä on meille hyvä asia, Boughner latasi Sun-Sentinelin mukaan.

Kesän 2014 ykkösvaraus alkaa hiljalleen lunastamaan odotuksia, joita moisen statuksen pelaajan niskaan voi ladata. Siitä antoi viitteitä myös Panthers-luotsi kommenteillaan.

– Nyt hän tulee paremmaksi kaksisuuntaiseksi puolustajaksi ja pisteitä alkaa syntymään nyt kauden jälkimmäisellä puoliskolla, päävalmentaja uskoi.

Kommentit ja tilastot osoittavat sen, ettei Ekblad ole aivan vastannut siihen huutoon, mitä joku häneltä saattoi odottaa.