Viikonloppuna NHL:n All Star -tapahtumaan ensimmäistä kertaa osallistuva Dallas Starsin ruotsalaistähti John Klinberg on mielenkiintoinen tapaus.

Starsin takalinjojen ykkösmies johtaa kirkkaasti seitsemän pisteen erolla NHL:n puolustajien pistepörssiä tehoilla 6+42=48, kun otteluita on takana 50.

Klingberg on tällä tahdilla nousemassa Dallasin historian tehokkaimmaksi puolustajaksi yhden kauden aikana. Myös hänen lyhyen NHL-uransa kokonaissaldo on komea – 271 runkosarja ottelua ja 195 tehopistettä.

25-vuotiasta puolustajaa kuitenkaan harvoin mainitaan, kun pohditaan NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavaa Norris Trophya. Tämä sen takia, että suuren yleisön mielestä puolustuspelaaminen ja fyysisyys ei ole huipputasoa NHL:ssä.

Jos pistetahti jatkuu tällaisena koko kauden ajan, on mielenkiintoista nähdä, pääseekö Klingberg äänestyksessä kolmen parhaan joukkoon.

Dallasissa Klinberg saa luonnollisesti vuolaita kehuja varsinkin tämän kauden otteistaan.

– Hän on noussut aivan uudelle tasolle. Rehellisesti sanottuna en usko, että häntä on huomioitu tarpeeksi NHL:ssä. Hänestä on aika alkaa puhua, sanoo Starsin tähtihyökkääjä Tyler Seguin Dallas Newsin haastattelussa.

Myös seuran GM Jim Nill yltyy kehumaan kiekollista puolustajaa.

– John tekee todella hyvää työtä hallitessaan kiekkoa, kontrolloidessaan peliä ja auttaessaan joukkuekavereita pääsemään hyökkäysalueelle. Yksi puolustajan tärkeimpiä ominaisuuksia on antaa ensimmäinen syöttö puolustusalueella, ja John tekee sen erittäin hyvin, Nill luettelee.