New York Islanders kärsii parhaillaan pahoista hyökkäyspään loukkaantumista ja joukkue on pakotettu nostamaan AHL:stä lisävahvistuksia NHL:n puolelle.

Farmista tammikuun aikana NHL-kutsun on saanut hyökkääjät Tanner Fritz, Steve Bernier ja viimeisimpänä kovanyrkki Ross Johnson.

Yhtäkään edellämainituista pelaajista ei pidetä Islandersin pitkäaikaisena tulevaisuuden toivona, eikä yksikään heistä ole realistinen paikkaaja loukkaantuneelle tähtihyökkääjälle Josh Baileylle.

NHL-faneja on tällä kaudella hämmentänyt, minne on hävinnyt viime kaudella sensaatiomaisesti Islandersin kärkiketjuihin tiensä raivannut hyökkääjälupaus Josh Ho-Sang, joka takoi viime sesongilla 21 NHL-peliin 10 tehopistettä (4+6).

Islandersin kesän 2014 ensimmäisen kierroksen 28. vuorolla valittu Ho-Sang on jäänyt pahasti jumiin AHL:ään, eikä peliaikaa ole tullut toivotulla tavalla. Hän joutui viime viikolla katsomaan joukkueensa Bridgeport Sound Tigersin ottelun nöyryyttävästi katsomon puolelta.

– Fanit voivat olla vihaisia, koska hän ei ole täällä. He näkevät hänen taitonsa, he katsovat tilastoja. Ymmärrän sen. Mutta miksi Fritz sai mahdollisuuden? Miksi Bernier nostettiin ylös? Näin rakennat organisaation, vastuullisuudella. Niin se täytyy tehdä, Islandersin päävalmentaja Doug Weight kommentoi Ho-Sangin kohtaloa Newsday-lehdelle.

Baileyn loukkaantuminen olisi ollut Ho-Sangille mahtavan paikka luoda viime kauden tapainen magia tähtisentteri John Tavaresin kanssa.

– On todellinen harmi, että hän ei ole pelaamassa Tavaresin kanssa, kun ”Bails” loukkaantui. Meillä oli kuusi jätkää loukkaantuneena. Se olisi ollut hänelle loistava mahdollisuus. Joshin pitäisi olla tuohtunut itseensä, Weight sanoo.

Islanders-johto ei kuitenkaan halua palkita AHL:ssä 20 ottelua tehoin 5+10=15 pelannutta nuorukaista, erityisesti sen takia, koska hän on joutunut AHL:ssä istumaan ”poppariosastolla”.

– Meidän maailmannäkemyksestä voidaan väitellä myöhemmin. Mutta fakta on se, että meidän täytyy katsoa miten pelaajat suoriutuvat Bridgeportissa – ja hän on ollut katsomossa. Joten AHL:n katsomosta nostaminen NHL:n ykköskenttään – mitä hän oppii siitä? Se on iso, iso osa tätä, pelaajaurallaan 1238 NHL-ottelu tehoin 278+755=1033 pelannut Islanders-luotsi perustelee päätöstään.