Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros oli aivan huikeassa iskussa viime yönä pelatussa ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Saros torjui peräti 43 kertaa ja piti nollan. Predators nappasi voiton Kevin Fialan päätöserässä tekemällä osumalla lukemin 1–0.

Saroksen huippuvireen takana oli päävalmentaja Peter Lavioletten nerokas veto. Predatorsilla oli poikkeuksellisesti peräti viikon tauko otteluista, mutta muun joukkueen tavoin Saros ei saanut jäädä lepäilemään.

Laviolette lähetti Saroksen farmijoukkue Milwaukee Admiralsiin pelaamaan AHL:ää. Saros pelasi Milwaukeessa viikon aikana kolme ottelua, joissa tämä esiintyi erinomaisesti torjuen kiekkoja yli 96 prosentin tarkkuudella ja voittamalla kaksi ottelua.

Nyt Saros oli valmis, kun vastaan tuli läntistä konferenssia johtanut Vegas.

– Oli hyvä ratkaisu lähettää minut sinne pelaamaan muutama peli. Minulla oli hyvä viikko siellä, ja olin valmiina, kun peli tänään koitti, Saros sanoi nhl.comilla.

Laviolette taas kehui Saroksen olleen hyvä jo pidempään.

– Varmaan marraskuun alun jatkoaikavoitosta (4. marraskuuta LA Kingsiä vastaan) alkaen hän on pelannut hyvin. Joka kerta, kun hän on saanut mahdollisuuden, hän on ollut loistava. Tämä ilta oli siitä taas yksi esimerkki, Laviolette kehui.

Viime yön ottelu oli Sarokselle tämän kauden 12., ja sesongin kolmas nollapeli. Erityisesti Saroksen kanssa tuskaili Vegasin tähtihyökkääjä Jonathan Marchessault, joka yritti maalia peräti kymmenellä laukauksella.

– Hän on loistava pelaaja ja hänellä on useita hienoja kikkoja, mutta olin valmis vastaamaan niihin, Saros kommentoi TSN:lle.

Saros pääsi tietyllä tapaa myös historian kirjoihin. Kyseessä oli vasta toinen kerta, kun Predatorsin maalivahti pelaa nollan ottelussa, jossa on joutunut torjumaan vähintään 40 kertaa. Edellisenkin kerran asialla oli Saros itse. Joulukuussa 4–0-voitossa Edmonton Oilersista Saros torjun peräti 46 kertaa.

Saroksen torjuntaprosentti tämän kauden NHL-otteluista on upeasti tasan 93 ja päästettyjen maalien keskiaro 2,23.