Suomalaisittain NHL:n varaustilaisuudessa koettiin yllätys, kun GM Jarmo Kekäläisen johdolla Columbus Blue Jackets ohitti Jesse Puljujärven ja varasi kanadalaissentteri Pierre-Luc Duboisin kolmantena.

Heti seuraavana Edmonton Oilersiin päätynyt Puljujärvi koettiin aluksi todellisena ryöstönä.

Kekäläisen valinnalle asetettiin myös viime kauden aikana kysymysmerkkejä, kun Dubois lähetettiin vielä vuodeksi kasvamaan juniorikiekon pariin.

Nyt voidaan kuitenkin todeta, että valinta osui Columbuksessa täysin oikeaan. 19-vuotias isokokoinen sentteri on ensimmäisissä 44 NHL-ottelussaan tehnyt komeat pisteet 10+12=22.

Tämän lisäksi hän on ottanut haltuun Blue Jacketsin ykkössentterin paikan Artemi Panarinin rinnalla. Edellisessä kymmenessä pelissä isossa vastuussa pelaava Dubois on takonut tehot 4+4.

– Tämä osoittaa, kuinka fiksuja ihmisiä meillä on seurajohdossa, ja kuinka hyvin he näkevät nämä pelaajat. Kun pääset työskentelemään heidän kanssaan, huomaat kuinka hyviä he ovat noin nuorena, kehuu Blue Jacketsin kapteeni Nick Foligno Sportsnetin haastattelussa.

Parasta Duboisin kohdalla on se, että hän ottanut vasta ensimmäiset askeleet NHL:ssä, joten vieläkin parempaa on varmasti luvassa.

– Olen aina sanonut, että tässä sarjassa täytyy oppia matkan varrella. Dubois on tehnyt siinä suhteessa erinomaista työtä. Hän on isokokoinen, luistelee hyvin ja pysyy kiekossa. Hän on vaarallinen pelaaja, Foligno kuvailee.

NHL

@NHL
Every comeback needs a tying goal; the @BlueJacketsNHL got their latest from @18Dubois.