New Jersey Devilsin konkarihyökkääjä Brian Boylen viimeiset kolme kuukautta ovat olleet todellista tunteiden vuoristorataa.

Eilen 33-vuotta täyttänyt yhdysvaltalainen sairastui syyskuussa krooniseen myelooiseen leukemiaan, joka on luuytimen verisolujen kantasolujen syöpäsairaus.

Kyseiseen syöpään ei ole vielä löydetty parannuskeinoa, mutta sitä pystytään kuitenkin kontrolloimaan lääkkeillä. Suurimmalla osalla tähän syöpään sairastuneista on vähintään kymmenen vuotta elinaikaa diagnoosin jälkeen.

Sairaudestaan huolimatta Boyle päätti jatkaa NHL-uraansa – ja millä tavalla hän sitä jatkoikaan.

Kaksi metriä pitkä ja 111-kiloinen jätti on pelannut tällä kaudella 10 vuotta kestäneen NHL-uransa parasta jääkiekkoa.

Boyle juhlisti viime yön NHL-kierroksella syntymäpäiväänsä huimalla esityksellä Anaheim Ducksia vastaan.

Järkälemäinen peluri kirjasi NHL-uransa ensimmäisen kolmen syöttöpisteen illan, kun Devils otti 5-3-voiton kotonaan.

Vakava sairaus ei ole näkynyt tippaakaan Boylen pelaamisessa tällä kaudella, koska hän on takonut 23 peliin kahdeksan maalia ja 14 tehopistettä.

Jos Boyle pelaisi täyden runkosarjan, eli 82 ottelua tällä maali- ja pistekeskiarvolla, olisi hänellä kauden päätteeksi 28 maalia ja lähes 50 tehopistettä plakkarissa.

Miehen aikaisempi piste-ennätys on kaudelta 2010-11, kun hän teki New York Rangersin paidassa 35 tehopistettä (21+14).

Kolossimainen jenkkipeluri on tehnyt edelliseen kuuteen otteluunsa huimat neljä maalia ja kahdeksan tehopistettä, joten nyt puhutaan yhdestä koko NHL:n kuumimmasta pelaajasta.

Boyle on näyttänyt vakavasta sairaudestaan huolimatta asenteellaan sen, mikä todellinen soturi hän on kaukalossa ja sen ulkopuolella.