NHL:ssä jysäytettiin marraskuun alussa jättimäinen kolmen joukkueen vaihtokauppa, jossa yhtenä palasena liikkui tähtihyökkääjä Kyle Turris.

Ottawa Senatorsin riveissä viimeisen seitsemän kauden ajan pelannut Turris siirtyi kaupassa Nashville Predatorsiin.

Predators allekirjoitti välittömästi vaihtokaupan tultua julki Turrisille jättimäisen kuuden vuoden mittaisen ja 36 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Turrisin nykyinen sopimus olisi päättynyt ensi kesänä, minkä takia 28-vuotiaasta kanadalaisesta olisi tullut vapaa pelaaja ilman uutta paperia.

Turris avautui nyt vihdoin ensimmäistä kertaa lehdistölle syystä, miksi hän ei saanut tehtyä jatkosopimusta Senatorsin kanssa.

– Tämä oli rankkaa, koska luulen, että Senatorsin johto halusi tehdä sopimuksen minulle, mutta joukkueen omistaja Eugene Melnyk ei. Tämä oli hänen päätöksensä, Turris latasi torstaina aamujäiden yhteydessä Ctv Newsille.

Senatorsin GM Pierre Dorion vastasi välittömästi entisen tähtihyökkääjänsä hurjaan väitteeseen.

– Kaikki jääkiekkoon liittyvä menee minun kauttani, ei Melnykin. Me teimme päätöksen täällä, mutta tietenkin neuvottelimme asiasta, kun teimme kauppaa. Toivomme Kylelle parasta onnea. Hän on loistava ihminen, Dorion sanoi.

Dorionin mukaan Turris ei olisi suostunut samaan sopimukseen, mitä Predators tarjosi hänelle.

– Se sopimus, minkä hän teki Predatorsin kanssa – hän ei olisi tehnyt sitä meidän kanssamme. Niinkin yksinkertaista. Pierre Dorion tekee jääkiekkopäätökset. Saan tukea Melnykiltä, mutta Pierre Dorion tekee jääkiekkoon liittyvät päätökset, GM toitottaa.

Turris on aloittanut Predatorsin riveissä loistavasti, kun miehellä on 15 peliin kasassa 14 tehopistettä (3+11).