Toronto Maple Leafsin ja Boston Bruinsin välisessä ottelussa nimettiin jääkiekon Hall of Fameen kuusi uutta nimeä, joista yksi oli suomalaislegenda Teemu Selänne.

Maple Leafsin ja Bruinsin välisessä ottelussa pelasi myös muutama meritoitunut pelaaja, jotka saattavat päästä tulevaisuudessa arvostettuun Hall of Fameen.

Yksi näistä pelaajista oli Maple Leafsin 38-vuotias konkarihyökkääjä Patrick Marleau, joka pyssytti yön kamppailussa 3-2-voittomaalin jatkoajalla.

Maali oli historiallinen, koska Marleau nousi NHL:n kaikkien aikojen voittomaalitilastossa jaetulle seitsemännelle sijalle Jarome Iginlan rinnalle 101. ratkaisuosumallaan.

Tilasto on täysin uskomaton, koska Marleau on tehnyt NHL-uransa 1510 ottelussa 514 maalia, eli käytännössä lähes joka viides hänen maalinsa on ollut voittomaali.

Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock yltyi hehkuttamaan elävää NHL-legendaa pelin jälkeen.

– ”Patty” Marleau sai uransa 101. voittomaalin. Hänen täytyy päästä Hall of Fameen, eikö niin? Babcock heitti TSN:n toimittajan Mark Mastersin mukaan.

Voittomaalitilaston kuudennella sijalla majailee Maple Leafsin GM:n hommia nykyään hoitavaan Brendan Shanahanin, joka on pyssyttänyt 109 NHL-ottelun ratkaisuosumaa.

Neljättä ja viidettä sijaa jakaa keskenään Brett Hull ja suomalaislegenda Selänne, jotka ovat pyssyttäneet kumpikin 110 voittomaalia.

Tilaston kärkipaikkaa pitää hallussaan vähemmän yllättäen NHL:ssä vieläkin pelaava 45-vuotias Jaromir Jagr, joka on tykittänyt peräti 135 voittomaalia.