Montreal Canadiensin ja sen maalivahti Antti Niemen viime aikojen edesottamukset NHL:ssä ovat valoisampia kuin pitkään aikaan – Habs nimittäin viilettää kolmen ottelun voitto- ja neljän mittelön pisteputkessa.

Putki alkoi Nashville Predatorsia vastaan, kun Niemi torjui joukkueelleen tärkeän pisteen (2-3 vl). Vaikka ottelusta tappio tulikin, miellyttivät suomalaistorjujan otteet pelin tauottua.

Montreal Gazette nimittäin kirjoittaa, että luottamus Niemeä kohtaan on nousussa tuon mittelön ansiosta. Toiseksi sivusto kirjoitti, että päävalmentaja Claude Julien ei ainoastaan näpäyttänyt sormia päättäessään aloittavan maalivahdin joukkueen edelliseen otteluun Ottawa Senatorsia vastaan.

Kyseisessä pelissä torjui lopulta Carey Price.

Montrealissa upeasti lähes 92 prosentin varmuudella onnistuneen Niemen virkaveli ja suomalaistorjuja nauttivat siis mitä ilmeisemmin kumpikin luottoa, sillä tulokset ovat olleet maalivahtien näkökulmasta viime aikoina vakuuttavia: Habsin reppu on heilut neljässä edellisessä pelissä ainoastaan neljä kertaa!

Nashvillehan teki ratkaisuosumansa siis voittolaukauskisassa.

Sivuston esille nostamat uutiset kävivät alkukauden kahdeksassa ensimmäisessä pelissä vain kerran voittaneen Canadiensin kannalta toteen oikeastaan parhaaseen mahdolliseen aikaan.

Samalla, kun Montreal on kerännyt hyvän määrän pisteitä viimeisimmissä otteluissaan, on konferenssissa edellä keikkuvien joukkueiden koneet yksineet enemmän ja vähemmän.

Detroit Red Wings on hävinnyt esimerkiksi kaikki viisi edellistä peliään, Carolina Hurricanes sen sijaan on juhlinut voittoa neljässä viimeisimmässä ottelussa vain kerran.

Konferenssissa neljänneksi eniten maaleja päästäneen (82) Montrealin on taatusti jatkossakin pystyttävä luottamaan maalivahteihinsa, ja saatava heiltä avaimet voittoon tasaisesti läpi kauden.