Vaikka Arizona Coyotesiin siirtyneen Antti Raannan kuluva kausi onkin ollut repaleinen terveyshuolien takia, on hän esimerkiksi tilastoja tuijottamalla osoittanut olevansa täysin valmis ykköstorjuja NHL:ään.

Syvällä tarpovien kojoottien ehkä suurin voimavara on käynyt aiempina vuosina läpi kovan koulun kohti suurempaa roolia. Raumalaislähtöinen veskari on ollut taalajäillä ensiksi Chicago Blackhawksissa Corey Crawfordin ja sittemin NY Rangersissa Henrik Lundqvistin kakkostorjuja.

Noilta vuosilta 2013-17 mieleen jäi paljon. Mitä kaikkea Raanta oppi NHL:n supertähdiltä?

– Minä olen oppinut heiltä tosi paljon, erityisesti parina viime vuonna New Yorkissa, kun etsin omaa tyyliäni ja kokeilin, mikä sopii minulle ja mikä ei. Seurasin tarkkaan mitä Hank (Henrik Lundqvist) teki sekä hänen työmoraaliaan harjoituksissa, Raanta sanoin NHL.comin suomenkielisille sivustolle.

Suomalainen kertoi myös varsin yllättävän paljastuksen. Lundqvistin jaksaminen oli mitä ilmeisemmin hurjalla tasolla myös treeneissä, vaikka ruotsalainen onkin jo kaudella 2005-06 alkaneella NHL-urallaan kantanut suurimman vastuun NY Rangersin maalinsuulla.

– Joskus minua jo väsytti ja olin valmis lopettamaan harjoitukset, mutta sitten katsoin kaukalon toiseen päähän, ja siellähän hän oli, veti vielä treenejä täysillä, Raanta paljasti sivustolle.

– Siinä oli pakko tsempata ja muistuttaa itseään, etten voi lähteä ensimmäisenä jäältä. Oli vain paras jatkaa. Sitten alkoikin tuntua siltä, että en nyt olekaan kovin väsynyt ja voin vielä jatkaa.

Kuten todettua, Raanta on päässyt loistavien veskarien rinnalla kasvamaan itsekin kohti NHL-joukkueen ykköstorjujan roolia. Toisaalta sekin on fakta, että ei suomalaista sattumalta otettu nostamaan Coyotesia pohjalta.

Suomalainen on aiempina vuosina kompannut ykkösveskareitaan loistavilla otteilla.

– Hank (Lundqvist) on ollut yksi liigan huippuvahdeista yli kymmenen vuotta, ja sen kyllä näkee miksi. Yritän vain seurata hänen esimerkkiään. Oli aika huikea kokemus olla Hankin kaltaisen maalivahdin kakkosmies, ja oli unelmien täyttymys tehdä töitä joka päivä hänen kanssaan. Melkoinen oppimiskokemus minulle.

Unelmat opettivat.

Raanta on tällä kaudella pysäytellyt pikkumustia yli 91 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on puolestaan pysynyt alle kolmen.