”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News -lehti listasi viime kesän kymmenen surkeinta pelaajahankintaa, jotka eivät ole esiintyneet odotetulla tavalla alkaneella NHL-kaudella.

Lehden listaukselta löytyi kaksi kokenutta suomalaispelaajaa, joiden NHL-kausi on alkanut uudessa seurassa karsealla tavalla.

Toinen suomalaisista on sijalta kahdeksan löytyvä Edmonton Oilersin hyökkääjä Jussi Jokinen, joka on tehnyt yhdeksässä ottelussa vain yhden syöttöpisteen. Suomaispeluri on joutunut katsomaan Oilersin viime pelejä katsomon puolelta.

– Oilers etsi kesällä vahvistusta joukkueen kolmanteen ja neljänteen ketjuun, joten he poimivat rinkiinsä Jokisen, joka ostettiin ulos Florida Panthersista viime kauden päätteeksi. 34-vuotias hyökkääjä tuli halvalla 1,1 miljoonan dollarin sopimuksella, mutta ei ole siltikään vastannut odotuksia, THN:n toimittaja Jared Clinton kirjoittaa.

– Jokisen asiat ovat menneet niin pieleen, että Oilers on alkanut etsimään hänelle jo uutta seuraa. Oilersilla tulee vaikeuksia löytää sopivaa joukkuetta Jokisille, toimittaja jatkaa.

Listan toinen suomalaispelaaja maalivahti Antti Niemi löytyy aivan ”kärjen” tuntumasta, kun Pittsburgh Penguinsissa kautensa aloittanut suomalainen on isketty sijalle kaksi.

– Penguins tarvitsi kesällä kokeneen maalivahdin paikkaamaan Vegasiin lähtenyttä Marc-Andre Fleuryta. Kaikista vaihtoehdoista he päätyivät kuitenkin Niemeen. 34-vuotiaan vahdin hinta oli kohdallaan, kun hänelle allekirjoitettiin yhden vuoden mittainen ja alle miljoonan arvoinen sopimus, Clinton sanoo.

– Kävikin niin, että varamaalivahdin etsiminen alekorista ei ollutkaan paras idea. Niemen torjuntaprosentti oli 79,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 7,5. Kolmen ottelun jälkeen hänet laitettiin siirtolistalle ja Florida Panthers poimi hänet riveihinsä.

Koko listan kärkipaikan otti Vegas Golden Knightsin KHL-hankinta Vadim Shipatshev, joka teki kahden vuoden mittaisen ja yhdeksän miljoonan dollarin sopimuksen. Shipatsehev pelasi kolme ottelua NHL:ssä ja teki yhden maalin, mutta venäläisen otteet eivät selvästikään vakuuttaneet seurajohtoa, koska hänet lähetettiin AHL:ään.

KHL:ssä hirmutehoja iskenyt venäläinen ei suostunut pelaamaan farmissa, joten Golden Knights asetti hänet pelikieltoon. Tällä hetkellä Golden Knights yrittää löytää ratkaisua, miten purkaa 29-vuotiaan floppihankinnan sopimus.

Lue tästä THN:n koko listaus.