Mikäs se siellä viilettää?

No sehän on se sama Sami Vatanen, jonka sulavaa luistelua ja taidokasta kiekonliikuttelua olemme vuosikaudet saaneet todistaa.

Viime kesänä Vatanen kävi olkapääleikkauksessa, jonka takia mies pääsi aloittamaan NHL-kautensa noin kuukauden myöhässä. Varhain aamulla Suomen aikaa pelattu ottelu Boston Bruinsia vastaan oli Anaheim Ducksin suomalaispuolustajalle vasta kauden kahdeksas ottelu.

Neljä ensimmäistä ottelua menivät Vataselta tilastojen valossa huonosti: 0+0 ja tehotilastoon merkintä -4.

Sen jälkeen tahti on muuttunut. Kauden viidennessä pelissään Vatanen avasi maali- ja pistetilinsä, ja neljästä viime ottelusta kolmessa Vatanen on päässyt pisteille. Bruinsia vastaan Vatanen alusti hyvin vatasmaisella tyylillä Kevin Royn viimeistelemän 1–0-osuman. Hyvä liike siniviivassa, älykäs syöttä takatolpalle Nick Ritchielle, tämän laukaus ja irtokiekko sisään.

Nyt Vatasella on kasassa pistesaldo 1+2. Bostonia vastaan Vatanen kaunisteli myös tehotilastoaan saamalla kolme plusmerkintää.

Vatanen pelasi nyt hieman vähemmän kuin muutamassa aiemmassa ottelussa, 25 vaihtoa ja 20.37 minuuttia. Osittain vähäisempi peliaika johtui siitä, että Anaheim ei saanut ottelussa lainkaan ylivoimaa. Alivoimalla Vatanen kellotti 1.10 minuuttia jääaikaa.

Anaheimin Kalle Kossila pelasi Bostonia vastaan 9.50 minuuttia ja sai tehotilastoonsa yhden miinuksen.

Voit katsoa Vatasen alustaman maalin allaolevasta twiitistä. Kyseessä oli Kevin Royn ensimmäinen maali NHL:ssä.

NHL

@NHL
Nothing like the first one. Congrats, Kevin Roy. #NHLFirsts