Uransa aikana muutamista kohutapauksista tutuksi tullut Evander Kane on noussut yhtäkkiä NHL:n parhaimpien maalintekijöiden joukkoon.

Kane, 26, kärsi viime syksynä loukkaantumisista, mutta sen jälkeen tahti on ollut hurjaa. Buffalo Sabresia edustava Kane iski viime kaudella avausmaalinsa joulukuussa, minkä jälkeen hän on nakuttanut 75 ottelussa peräti 37 maalia. Se on viidenneksi eniten koko NHL:ssä kyseisellä aikavälillä.

Suurin osa Kanen maaleista on tullut tasakentällisin (30). Kyseinen saldo on toiseksi kovin heti Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin jälkeen.

Kanadalaislaituri Kane on monella tapaa mielenkiintoinen nimi tällä hetkellä. Hän kun on rajoittamaton vapaa agentti kesällä, mikäli hän ei tee uutta jatkosopimusta.

– Näkisin, että he (Sabres) voisivat treidata hänet, jos he saavat oikeanlaisen tarjouksen, NHL-lähde sanoi The Athleticin toimittajan Craig Custancen mukaan.

Tällä kaudella Kane on nakuttanut 18 ottelussa 10 maalia ja 18 tehopistettä.

– Hän on tällä hetkellä 40 maalin tahdissa ja hän on näyttänyt sitä potentiaalia, joka hänellä on ollut jo useiden vuosien ajan, Custance mietti.

Custance nosti Kanen mukaan ennakkolistaukseen, jossa käytiin läpi kovimpia vaihtoehtoja ensi kesän vapaiden pelaajien markkinoille. Kanen kohdalla treidikuviot voivat muuttaa kupletin juonta vielä toden teolla.

Custance ei ole suinkaan ainut, joka on puhunut potentiaalisesta treidistä Kanen kohdalla. Muun muassa Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti samasta asiasta tuoreimmassa kolumnissaan.