Pohjois-Amerikassa juhlistetaan ensi yönä yhtä suomalaisen jääkiekkoilun ikoneista, kun Teemu Selänne nousee estradille Hockey Hall of Fame -illassa.

47-vuotias suomalainen on saanut yhtä lukuun ottamatta kaikki mahdolliset kunnianosoitukset, mitä jääkiekkoilija saada, ja nyt myös se viimeinen ruutu voidaan raksittaa ensi yönä.

Selänne kuuluu nimittäin Jääkiekkomuseon aateloimien Jääkiekkoleijonien arvovaltaiseen joukkoon, hänen pelinumeronsa on jäädytetty Anaheim Ducksin toimesta ja sen lisäksi hän kuuluu IIHF:n (Kansainvälinen Jääkiekkoliitto) kunniagalleriaan.

Listalta puuttui siis enää se NHL:n Hockey Hall of Fame -valinta (HHOF) ja se toteutuu maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 00:30 alkaen.

Itse HHOF-juhlallisuudet käynnistyivät jo perjantaina ja Selänteen nimi onkin pyörinyt tiiviisti otsikoissa, muiden pelaajien kehuessa häntä. Yhden hienoimmista viesteistä välitti pitkäaikainen joukkuekaveri maajoukkueesta, Kimmo Timonen.

Jari (Kurri) oli ensimmäinen, Teemu on toinen ja nämä kaverit ovat todellisia supertähtiä. Pelasin Teemun kanssa monessa turnauksessa ja oli kunnia olla hänen kanssaan jäällä. Hän oli spesiaali pelaaja ja hän on spesiaali ihminen.

– Sanoisin hänen olevan yksi Suomen viidestä vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Kaikki rakastavat hänen persoonaansa ja hän on lähestulkoon koko ajan lehtien kansissa, joten luonnollisesti jokainen tietää hänet Suomessa.

Vaikka Timonen arvostaa jättimäisesti Selänteen saavutuksia kaukalossa, keskittyy hän ennen kaikkea juhlimaan jääkiekkoilijan sijaan ihmistä nimeltä Teemu Selänne.

– Hän on yksi niistä kavereista, jotka saattavat pysähtyä juttelemaan kenen tahansa kanssa.