NHL:ää ja etenkin Washington Capitalsia seuraavat ihmiset ovat saattaneet hieraista silmiään tuijottamalla joukkueen ykkösketjun koostumusta viime aikoina. NHL:n yksi vaihtuimmista hyökkääjistä, Tom Wilson on nimittäin viilettänyt samassa ketjussa supertähtien Aleksandr Ovetshkinin ja Nicklas Bäckströmin kanssa – eikä tosiaankaan perusteettomasti.

Wilson painoi kuun alussa Bostonin reppuun kaksi maalia, kun Capitals voitti 3-2. Isoista jäähymääristään tutuksi tullut kanukki on tehnyt tällä kaudella yhteensä pinnat 2+6.

– Kaikilta odotetaan maaleja, varsinkin nykyisin. Ne ajat ovat jo takanapäin, kun kaveri meni jäälle vain tappelemaan ja pelaamaan puolustavassa roolissa, uudessa asemassaan positiivisesti yllättänyt Wilson kommentoi hänen edustamansa roolin muutosta taannoin Washington Postille.

Viime vuosina NHL:ssä on juurikin tapahtunut tätä, että esimerkiksi todellisten pistelinkojen ja sen myötä tähtien rinnalla viilettää kivitalon kokoinen pelaaja, joka järjestää tuloksen tekijöille vaikkapa tilaa, painaa maalille tai jakaa kovia pommeja, jotka puolestaan johtavat maaleihin.

Yksi esimerkki löytyy Edmonton Oilersista.

Lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen Milan Lucic on painanut tällä kaudella jo 15 pinnaa, kahden edellisen runkosarjakauden saldo Oilersissa ja Los Angeles Kingsissä on peräti 105 pistettä.

– Liigassa ei ole kovin montaa Milan Lucicin kaltaista pelaajaa, joka on hyvä yhdistelmä taitoa, voimaa ja asennetta. Hän pystyy iskemään 20 maalia, ja häntä vastaan on vaikea pelata, Caps-luotsi Barry Trotz puolestaan oli sanonut sivustolle.

– En sanoisi, että Wilson on täsmälleen samanlainen pelaaja kuin Lucic, mutta hän kuuluu samaan kategoriaan.

Capitalsin kovanaamalla ja joukkueella menee vahvasti. Kuluvana syksynä siis jo kahdeksan pinnaa nakuttanut Wilson rikkonee kunnossa pysyessään yhden kauden piste-ennätyksensä (7+16=23), Washington puolestaan miehittää konferenssissaan hienosti kuudetta sijaa.