810 NHL-ottelua urallaan runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä pelannut tshekkipuolustaja Zbynek Michalek siirtyy kotimaahansa HC Sparta Prahan joukkueeseen.

34-vuotias Michalek jäi ilman NHL-sopimusta viime kauden päätteeksi, eikä sen jälkeen ole ollut varmaa, jatkaako loukkaantumista urallaan kärsinyt mies ollenkaan pelaamista.

Tshekkipakki tahkosi viime kaudella suurimman osan AHL:ssä, mutta tilille kertyi myös kolme ottelua NHL:ssä tutussa seurassa Arizona Coyotesissa.

Michalek on pelannut yhteensä 612 ottelua Coyotesin riveissä, mikä on seuran historian toiseksi eniten heti Shane Doanin jälkeen.

Kokeneen puolustajan tavoitteet ovat vielä kirkkaasti huipulla – Etelä-Korean talviolympialaisissa.

– Ei ollut helppo tehdä päätöstä ajatellen perhettäni ja lapsiani, mutta rakastan jääkiekkoa ja halusin tulla tänne. Toinen asia, mikä minua houkuttaa, on mahdollisuus päästä pelaamaan olympialaisiin. Myönnän, että se on iso motivaatio minulle, Michalek kertoo Sparta Prahan tiedotteessa.

– Mutta ensiksi minun täytyy aloittaa pelaamaan ja saada hyviä suorituksia Spartassa, sitten voidaan puhua muista asioista. Tämänhetkinen tavoitteeni on löytää paikka joukkueesta ja auttaa Sparta parhaaseen mahdolliseen suoritukseen jäällä, konkari jatkaa.