Jaromir Jagr pelaa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan kanadalaisessa seurassa Calgary Flamesin paidassa. Sopimuksen julkaisemisen jälkeen konkarihyökkääjä itse hehkutti tilanteen positiivisia puolia ja sitä, kuinka hienoa on luistella intohimoisen ja jääkiekkoa hengittävän kotiyleisön eteen.

Kahden ottelun jälkeen on tullut esille kuitenkin Kanadassa pelaamisen kääntöpuoli, josta ei tietenkään puhuta ääneen tiedotustilaisuuksissa.

Jagr on joutunut sellaisen suurennuslasin alle, mistä ei ole tietoakaan Floridan palmujen alla, missä kiekkolegenda sai pelata kaikessa rauhassa ilman suurempaa median prässiä.

Paikallinen media Kanadan puolella ei tunne mitään armoa, vaikka pelaajalla olisi kuinka monta tuhatta NHL-peliä alla.

Jagria on kritisoitu rajusti ensimmäisistä päivistä asti, kun hänet on nähty jäällä Flamesin paidassa. Eikä kritiikki rajoitu pelkästään mainintoihin hitaasta jalkanopeudesta.

Kiekkomediat ovat puollollaan artikkeleita, joihin on kerätty koosteita Jagrin vaihdoista peleissä. Niissä 45-vuotiaan jokainen virhe analysoidaan tarkasti ja rapaa tulee, jos selkä suoristuu missään tilanteessa.

Jagr on urallaan täysin uudenlaisessa tilanteessa, kun kuninkaan tuoli on vedetty ainakin hetkellisesti miehen alta pois ja heitetty nurkkaan.

Sen saa Kanadassa takaisin ainoastaan pelaamalla pirun hyvin, mikä ei ole helppo temppu toinen jalka eläkkeellä pelaavalle konkarille.