26-vuotiaalla kanadalaispuolustajalla Jared Cowenilla NHL-ura on ollut vaikeuksia täynnä, varsinkin viime vuosina.

Edellisen kerran taalajäillä Cowen viiletti kaudella 2015-16, jolloin hän edusti vielä Ottawa Senatorsia.

Helmikuussa 2016 Cowen treidattiin Toronto Maple Leafsiin. Samaisessa yhteydessä hän oli sivussa lonkkavaivojen takia.

Maple Leafsissa Cowen ei lopulta pelannut yhden yhtää ottelua.

– Olisin toivonut, että joukkueilla olisi hieman enemmän mielenkiintoa pitää huolta omista pelaajista, oli sitten oma tavoite mitä tahansa, Cowen murjaisi BSN Denverin mukaan, viitaten Maple Leafsiin.

– Käytännössä he hankkivat minut, huomasivat, että olen loukkaantunut, eivätkä he halunneet tehdä asian suhteen yhtään mitään. Sitten he luopuivat minusta, Cowen sanoi Maple Leafs -ajastaan.

Leafs halusi ostaa Cowenin ulos sopimuksestaan. Cowen vei kuitenkin asian välimieskäsittelijän päätettäväksi, sillä kanadalaispuolustajan mielestä seura ei voinut suorittaa ulosostoa, koska hän oli loukkaantuneena.

Viime vuoden joulukuussa välimieskäsittelijä päätti hyväksyä Maple Leafsin näkökannan ja Cowenin sopimus ostettiin ulos.

– Se prosessi oli täysi vitsi. Mutta se on mennyttä. Se oli stressaavaa aikaa elämässäni. Treidi, ulososto, siirtolistalle laittaminen, leikkaukset sun muut.

Nyt Cowen hakee uutta alkua NHL-uralleen Colorado Avalanchen riveistä. Cowen on try-outilla seuran harjoitusleirillä.

– Olen vähän aikataulusta jäljessä, sillä olen käynyt läpi pitkän kuntoutusprosessin. Tuon aikana on ollut hetkiä, jolloin en ole ollut varma, että haluanko jatkaa enää pelaamista.

– Mutta nyt kaikki on mennyt hyvin, Cowen sanoi Coloradoon päätymisestä.