Perjantaina alkaa pitkään odotettu Liigan runkosarja. Joukkueet ovat kokeneet paljon muutoksia kesän aikana, joten on aika listata runkosarjan TOP5-joukkueet, joilla paketti on parhaiten kasassa.

1. Tappara

Hallitseva kaksinkertainen mestari on ihailtavalla tavalla pitänyt pakettinsa kasassa. Joukkue siirtyy päävalmentaja Jukka Rautakorven aikaan Jussi Tapolan siirryttyä seuran urheilujohtajaksi.

Erityisesti Tapparan puolustus on rakennettu liigatasolle poikkeuksellisen kovaksi, kun kärkikuusikosta kaikki ovat ehdokkaita kauden aikana Leijonien EHT-peleihin.

Eikä hyökkäyskään jätä mitään vajaaksi, kun tärkeimmillä paikoilla on liigan eliittiosaamista. Kristian Kuusela taistelee pistepörssin voitosta, Tomas Zaborsky tulee olemaan lähellä maalikuninkuutta, tuore hankinta Jarno Kärki tulee myös olemaan sarjan kuumimpia hyökkääjiä.

Johtajuutta edustaa joukkueen kapteeni Jukka Peltola, minkä lisäksi kahden suunnan sentterin Jani Lajusen lähtö on paikattu hienosti Matti Järvisellä.

Maalilla jatkaa ehkäpä koko sarjan paras maalivahti Dominik Hrachovina.

Tapparan paketti ei jätä kysymysmerkeille tilaa. Aika paljon saa tapahtua, jos joukkue ei voita runkosarjaa.

2. JYP

JYP on toinen Liigan kärkiseura, joka on loistavasti vienyt joukkuettaan eteenpäin kesän aikana.

Jarkko Immonen tuo JYPille äärimmäisen paljon taitoa ja johtajuutta. Immosen lisäksi sentterit Antti Suomela, Juha-Pekka Hytönen ja Miika Lahti takaavat sen, että JYPillä on käytössään koko sarjan paras sentterinelikko.

Puolustuksen ykköshankinta oli kiekollisilta taidoiltaan loistava Mikko Mäenpää, joka terveenä pysyessään taistelee puolustajien pistepörssin voitosta.

Myös maalivahtikaksikko Jussi Olkinuora-Eetu Laurikainen vaikuttaa paperilla toimivalta tandemilta.

JYPin ykkösaseena on kuitenkin jatkuvuus. Loistavasti pronssille joukkueensa johdattanut Marko Virtanen aloittaa jo viidennen kautensa päävalmentajana. Lisäksi joukkueessa jatkaa viime kaudesta yli kolme kentällistä pelaajia, joten kuviot ovat kaikille tutut.

JYPille on helppo ennustaa tasaista ja tehokasta runkosarjaa.

3. TPS

Turkulaisilla on ehkäpä koko sarjan viihdyttävin joukkue. Ykkössentteriksi seura hankki takaisin Ruotsissa viime kaudella loistaneen Ilari Filppulan, joka saa vierelleen viime kaudella 50 pistettä iskeneen kapteenin Tomi Kallion, joka haluaa voittaa vielä urallaan Suomen mestaruuden.

Joukkue ei suinkaan lepää ykkösketjun pelaajien varassa, kun taustalla nuorisotähdet, kuten Patrik Virta ja Jasper Lindsten ovat jälleen vuoden vanhempia. Oman mausteensa tuo huippulupaus Petrus Palmu, joka varmasti taistelee tulokkaiden pistepörssin voitosta.

Puolustuksessa jatkavat huippupakit Henrik Tallinder sekä Ilkka Heikkinen, minkä lisäksi Ruotsista hankittu kiekollinen puolustaja Lucas Ekeståhl Jonsson on uusi mielenkiintoinen nimi joukkueessa.

Ainoana selvänä kysymysmerkkinä TPS:llä on tuore päävalmentaja Kalle Kaskinen, jolla on kuitenkin jo kokemusta Leijonista ja KHL-Jokereista.

TPS tulee tällä kokoonpanolla pelaamaan viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa.

4. HIFK

Helsingin IFK on tämän kauden isoin kysymysmerkki, sillä joukkue koki kesän aikana täysremontin valmennusta myöten.

Joukkueella tuntuu olevan tasainen ja laadukas ryhmä, mutta joukkueen terävin kärki jättää kysymyksiä ilmoille.

Juhani Tyrväisellä, Juha-Pekka Haatajalla, Erik Thorellilla ja ruotsalaisella Patrik Carlsonilla vahvistuneen hyökkäyksen ympärille on hyvä rakentaa joukkueen kärkiketjut.

Todellinen huolenaihe on joukkueen puolustus. Järkälemäisen Joe Finleyn lisäksi alakerrasta puuttuu paljon fyysistä osaamista, vaikka taitavia puolustajia HIFK:lta löytyy.

Maalilla nähdään kauden kynnyksellä hankittu huippuvahti Atte Engren, joka tulee omalla panoksellaan taistelemaan monta sarjapistettä HIFK:lle.

Jos Ari-Pekka Selinin johtama valmennus saa HIFK:n pelin rullaamaan, on joukkueella kaikki mahdollisuudet taistella kärkisijoista keväällä.

5. HPK

HPK nousee listan mustaksi hevoseksi. Antti Pennanen teki niin hienoa työtä joukkueen päävalmentajana viime kaudella, että seuralle voi ennustaa hyvää jatkuvuutta.

Joukkueesta löytyy paljon taitoa ja nuoria lupaavia pelaajia, ja tämä paketti tulee varmasti hitsautumaan hyvin yhteen pitkän runkosarjan aikana.

Joukkueen ykköshyökkääjien joukkoon tulee nousemaan ruotsalainen Victor Backman. Kokemusta edustavat aina tehokas Janne Lahti sekä Kärpistä hankittu Mikko Lehtonen.

Nuorempaa osastoa edustavat tulokaskaudellaan 30 pistettä tehnyt Teemu Turunen, huippulupaus Kristian Vesalainen sekä HIFK:sta seuraan palannut Robert Leino.

Puolustuksessa ison vastuun kiekollisesta pelistä kantavat Joonas Lehtivuori sekä Mathias Porseland.

Maalilla jatkaa huippuvireeseen viime kaudella yltänyt 20-vuotias Emil Larmi.