Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen, 24 ei ole pystynyt vielä vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:stä.

Yksisuuntaisen sopimuksen viime keväällä tehnyt Hännikäinen saattaa joutua aloittamaan NHL-kauden AHL:n puolella, tai sitten kokonaan uudessa seurassa, jos merkit pitävät paikkansa.

Blue Jackets jakoi nimittäin joukkueensa kahteen eri harjoitusryhmään. Toisessa ryhmässä harjoittelevat kaikki NHL-pelaajat, eli yksisuuntaisen sopimuksen omaavat tai sitten pelaajat jotka ovat lähellä NHL-paikkaa. Kun taas toisessa ryhmässä harjoittelee AHL-sopimuksen alaiset pelaajat ja junioripelaajat.

Vain yksi pelaaja teki näissä ryhmissä poikkeuksen, ja se oli Hännikäinen, joka oli laitettu yksisuuntaisesta sopimuksesta huolimatta AHL-ryhmään.

The Athletic -lehden toimittaja Aaron Portzline kuitenkin kertoo, että ryhmät voivat muuttua vielä päivittäin ja yllätyksiä voi tulla.

Aaron Portzline

@Aportzline
#CBJ Markus Hannikainen, despite having a one-way #NHL contract, skated w G2. So did rooks Vitaly Abramov, Paul Bittner and Calvin Thurkauf.