Helsingin IFK onnistui Liigan avauskierroksella pitämään Jarkko Immosen johtaman JYPin ykkösketjun hyvin kurissa yhtä tolppalaukausta lukuun ottamatta.

Sen sijaan nuorista tähdistä koostunut jyväskyläläisten syömähammas oli pelkkää myrkkyä heti ensimmäisessä ottelussa.

Jerry Turkulaisen, Antti Suomelan ja Joonas Nättisen muodostama ketju tuntui tekevän kaukalossa mitä halusi. JYPin neljästä maalista kaksi ratkaisevaa värkännyt kolmikko tuntui olevan mahdoton pideltävä HIFK:n puolustukselle.

Maalipaikkoja ketjulla oli tuplasti osumiin nähden, minkä lisäksi se sai kiekon vaihdosta toiseen pyörimään HIFK:n päädyssä.

Tehot 2+1 värkännyt keskushyökkääjä Suomela, 23, sijoittui viime kaudella Liigan pistepörssin seitsemänneksi ja taistelee kärkisijoista varmasti myös tällä kaudella.

Vasta 19-vuotias Turkulainen teki läpimurtonsa Liigaan viime kaudella 26 tehopisteellään. Liikkeestä, olemuksesta ja kiekkovarmuudesta huokuu, että nuori sensaatiopelaaja pystyy Suomelan rinnalla nousemaan jopa 40 tehopisteen hyökkääjäksi tällä kaudella.

Turkulaisen lahjoista kertoo paljon, että hän sai kesällä kutsun Toronto Maple Leafsin kehitysleirille näyttöjä antamaan.

Ketjun kolmas lenkki Nättinen (kuvassa) alkaa myös pelata itseään liigahyökkääjien eliittiin. Hiljalleen kypsynyt 26-vuotias Montreal Canadiensin varaus on ollut JYPiltä loistava sijoitus, joka kantaa nyt hedelmää.

Kolmatta kauttaan JYPissä pelaava Nättinen rikkoi viime kaudella ensimmäistä kertaa miesten peleissä 30 tehopisteen rajan. 188-senttinen hyökkääjä tiedettiin jo nuorena lahjakkaaksi peluriksi, mutta tehot ovat löytyneet ajan kanssa.

Kahden kauden aikana Leijonien EHT-ryhmään kuuluneen Nättisen lopullinen läpimurto on odotettavissa tällä kaudella.

JYPillä on loistava tilanne hyökkäyksensä kanssa. Jos vastustaja keskittyy Immosen ketjun pimentämiseen, unohtuu selän taakse yksi sarjan vaarallisimmista kolmikoista.