JYPin virolaissankari haki huippuvireensä erilaisesta kesätreenistä – ”Ei voi olla vain iso ja hidas äijä”

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Hippoksen herra ja hidalgo Liigan avauskierroksen ottelussa HIFK:ta vastaan ei suinkaan ollut JYPin paitaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen palannut Jarkko Immonen, vaan jyväskyläläistynyt virolaishyökkääjä Robert Rooba.

Viime viikolla 24 vuotta täyttänyt Rooba survoi voimalla ottelun avausmaalin, ja sen jälkeen näytti, että miehen itseluottamus on taivaissa. Toisessa erässä Rooba tasoitti pelin näyttävällä rannelaukauksella b-pisteen kaaren päältä, ja tämän jälkeen mies riehui kaukalossa kuin JYPin logoa kunnioittaen hurrikaanin lailla.

Tuntuiko se siltä miltä katsomoon näytti, että teit kaukalossa mitä halusit?

– No jos en nyt sentään ihan mitä halusin. Mutta kyllä se ensimmäinen maali helpotti. Minulla on monella kaudella ollut vaikeuksia saada piste- ja maalitili auki, mutta nyt on helppo jatkaa, Rooba mietiskeli ottelun jälkeen.

Rooban viime kausi oli rikkonainen loukkaantumisten takia. Jo viime keväänä mies esiintyi ajoittain vahvasti, ja tälle sesongille tallinnalainen halusi tulla entistä parempana.

– Muutin kesän treeniä niin, että harjoittelin paljon Tallinnassa yleisurheilijoiden kanssa. Liike on aina ollut vahvuuteni, ja tuntuu, että se on kesän aikana vain parantunut. Jalka liikkui todella hyvin, ja sain tavallaan uuden ulottuvuuden peliini, Rooba kertoi.

– Nykyään peli on jo niin nopeaa, ettei voi olla vain iso ja hidas äijä. Päätin, että minulla on tällä kaudella oltava jäätävä liike. Erilainen kesätreeni vaikutti myös henkisesti. Nyt oli mukavampi tulla elokuussa takaisin joukkueen mukaan, Rooba kertoi.

Rooba silminnähden nauttii olostaan ja pelaamisesta JYPissä.

– Täällä on paljon kokeneita pelaajia, jotka pystyvät neuvomaan ja joilta pystyy imemään arvokasta oppia, Rooba sanoi.

Harri Pirinen

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!