Helsingin Jokerit lähti perjantaiaamuna kauden pisimmälle vieraspelireissulleen, kun se matkaa ensin Kiinaan Shanghaihin Kunlun Red Starin vieraaksi.

Jokereilla on samalla reissulla edessään kaksi muuta ottelua Venäjän Kaukoidässä Amur Habarovskia sekä Admiral Vladivostokia vastaan.

– Tämä on tosi rankka ja kova reissu. Tilanne vaatii meiltä ammattimaisuutta, että olemme fyysisesti valmiita peleihin, uskon sen olevan tärkein pointti, sanoo Jokeri-hyökkääjä Jesse Joensuu seuran tiedotteessa.

Joensuun mukaan pitkät pelireissut KHL:ssä vaativat pelaajilta erityistä keskittymistä.

– Meillä on mahdollisuudet mihin tahansa tällä reissulla, mutta jokaisen täytyy saada ladattua kaikki energiansa niihin matseihin. On yhdentekevää, mitä muuta tapahtuu, jos voitamme pelejä, Joensuu linjaa.

Fyysinen hyökkääjä on tyytyväinen siihen, miten Jokerit on esiintynyt kaukalossa runkosarjan alussa.

– Viime vuoteen verrattuna pelimme on paljon paremmalla mallilla. Olkoonkin, että keskiviikon Spartak-peli Moskovassa ei ollut meiltä kauden parasta, mutta voitto vieraissa on aina kova juttu KHL:ssä. Neljä ensimmäistä matsia ja osin Spartak-pelikin ovat olleet erilaisia kuin viime vuonna, jolloin pelimme taso heitteli paljon. Nyt se ei ole heitellyt, Joensuu sanoo.