Pelicans ja HIFK järjestivät lauantai-iltana Lahdessa hienon kiekkokarnevaalin, jossa kotijoukkue juhli lopulta voittoa numeroin 2-1. Voisi kuvitella, että Liigan syyskuinen peli ei vielä sytytä pelaajia tai katsojia täysin liekkeihin, sillä kevään isoihin peleihin on pitkä matka.

Lahdessa oli kuitenkin eri meininki. Isännille voittomaalin iskeneen Antti Tyrväisen mukaan lauantai-illan koitokseen ei tosiaan tarvinnut latautua erikseen.

– Lauantai-ilta, Stadin punaiset paholaiset ja vielä velipoika vastassa. Ei tarvitse itseä sytytellä ennen peliä, romuluinen hyökkääjä sanoi viitaten HIFK:ssä pelaavaan Juhani Tyrväiseen.

Vielä viime kaudella samassa joukkueessa, pussinokissa pelanneet veljekset eivät montaa kertaa päässeet kentällä vääntämään. Ainakien maalien perusteella pidemmän korren vei Antti Tyrväinen, joukkueiden välisen väännön nimiinsä puolestaan kuittasi siis Pelicans.

Tyrväisen lisäksi 3953-päistä kotiyleisöä huudatti kultakypärä Iikka Kangasniemi, HIFK-fanit maalillaan riemun partaalle sai Lennart Petrell pelin viimeisellä minuutilla.

– Ei tullut montaa kertaa, että olisi oltu vastakkain jäällä, Tyrväinen sanoi veljesten kohtaamisesta.

Pelicansia ei tosiaan tarvinnut herätellä, sillä joukkue tuli jäälle hurjalla intensiteetillä. Lahtelaisyleisö sai vastinetta tikettirahoilleen heti alusta lähtien, kun Atte Engren oli joutunut venymään maalillaan jo kuuteen torjuntaan viiden ensimmäisen minuutin aikana.

– Ollaan parissa kotipelissä sössitty alut täällä. Haluttiin olla alusta asti hereillä ja sitä kautta saada hyvä rytmi tuolle pelille, veljeksistä vanhempi tuumi.

Pelicans on lauantain otteluiden jälkeen sarjataulukossa kahdeksantena, HIFK puolestaan miehittää sarjataulukossa vasta 13:tta sijaa.