Nuoret Leijonat pelasivat Kanadaa vastaan World Junior Summer Showcase -harjoitusturnauksessa Suomen aikaan myöhään keskiviikkoiltana.

Nuoret Leijonat johti kamppailua toisen erän jälkeen 4-2, mutta johto suli viimeisessä erässä ja Kanada voitti ottelun lopulta jatkoajan jälkeen 5-6.

Nuoria huippulupauksia tarkkailevan Recruites-sivuston perustaja ja Montreal Canadiensin entinen pelaajatarkkailija Grant McCagg ei ollut vakuuttunut Suomen maalilla kuusi maalia päästäneen Ukko-Pekka Luukkosen otteista.

– Olen sanaton, miten Luukkonen oli toiseksi paras maalivahti, joka varattiin NHL:n tämän kesän varaustilaisuudessa, ja vielä ennen Michael DiPietroa. Hän ei vain osaa pysäyttää kiekkoja, kokenut toimittaja lataa Twitter-tilillään.

Suomen yhtenä lupaavimpana maalivahtina pidetty Luukkonen varattiin viime kesänä Buffalo Sabresiin toisen kierroksen (54.) varausvuorolla.

18-vuotias espoolainen pelaa ensi kaudella Liigassa HPK:n riveissä.