Selostaja Antti Mäkisen työpäivät ovat viime viikkoina olleet jo jääkiekon täyttämiä.

Kiekkomiehen vieroitusoireita oman suosikkilajin selostamisesta helpottaa, kun KHL pyörähti käyntiin maanantaina. Helsingin Jokerit kohtaa perjantaina vieraskaukalossa tulikuumassa ”paikallisottelussa” nopeasti veriviholliseksi nousseen SKA:n.

– Kun Jokereiden joukkueesta puhutaan, on sen menestyksen odotusarvo paljon realistisempi kuin viime kaudella. Heillä on entisiä NHL-pelaajia ja todella potentiaalinen nuori suomalaispelaaja Eeli Tolvanen, Matt Gilroy ja Sami Lepistö puolustuksessa ja Karri Rämö maalilla, luettelee Mäkinen.

KHL:n huippukamppailu SKA-Jokerit nähdään Viasatilla Mäkisen selostamana perjantaina. Viasatin kanavat ovat vapaassa katselussa läpi viikonlopun, lue lisää aiheesta tästä. Jokerit palaa kotikaukaloonsa Helsinkiin syyskuussa.

– Suomalainen KHL-jengi, jolla on ottelutapahtuma ja show viimeisen päälle, kehuu Mäkinen.

Myös NHL-kauden avaus lähestyy ja Mäkinen odottaa innolla tulevaa kautta. NHL-kausi alkaa noin puolentoista kuukauden päästä.

– Viimeiset pari viikkoa on mennyt NHL:n parissa töiden puolesta. Olen tutkinut joukkueen rakenteita ja vahvuuksia. Odotan kautta vesi kielellä. Tulossa on taas mielenkiintoisin kausi moneen vuoteen, eikä vain suomalaistulokkaiden ansiosta. Miten joukkueiden rakenteet ovat muuttuneet: Dallas, Montreal, Carolina ja Florida ja monet muut, jotka sakkasivat viime kaudella, kertoo Viasatilla tälläkin kaudella matseja hehkuttava Mäkinen.

Pittsburgh Penguins lähtee kauteen hallitsevana tuplamestarina.

– Totta kai mielenkiinnolla seurasin Jevgeni Malkinin kommentteja siitä, että heillä olisi kasassa se, mitä vaaditaan kolmanteen kannuun, Mäkinen kertoo.