Johtajat hyytyivät, sankaritarina jäi kesken – Wildin suomalaiset täysin erilaisista asetelmista NHL-kauteen

© Kuva: Getty Images
Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Minnesota Wild aloittaa runkosarjan vahvasti, sillä yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta ainoastaan kaksi päättyy tappioon varsinaisella peliajalla. Runkosarja huipentuu lopulta hienosti läntisen konferenssin kakkossijaan.

Joukkueen leirissä odotukset ovat luonnollisesti kovat myös pudotuspeleihin. Niissä tie kuitenkin tyssää heti alkuunsa, sillä St. Louis Blues lähettää Wildin laulukuoroon 1. kierroksella tylysti voitoin 4-1.

Minnesotan viime kaudessa oli paljon hyvää, mutta tärkeimmällä mahdollisella hetkellä, kevään ratkaisupeleissä, joukkueen kone yski.

Lupaavalta vaikuttanut kausi lässähti nopeasti. Syntymässä ollutta sankaritarinaa rakentaneet joukkueen johtohahmot, päävalmentaja Bruce Boudreau, kapteeni Mikko Koivu, viimeisessä pelissä loukkaantunut kärkisentteri Eric Staal ja ykkösvahti Devan Dubnyk olivat yhtäkkiä lyhyessä ajassa pettymyksen tuottaneita antisankareita, yhdysvaltalainen NBC Sports listaa.

Nyt, uuden kauden alla, Wildin kokoonpanossa tapahtui kesällä joitakin muutoksia. Esimerkiksi Erik Haula, Marco Scandella ja Jason Pominville vaihtoivat maisemaa. Muutoksista huolimatta kaupat tuskin vaikuttavat pelillisesti ja tuloksellisesti suuntaan taikka toiseen.

NBC Sportsin artikkelin mukaan Wildin kokoonpano ei nimittäin ole erityisen paljon parempi viime kauteen verrattuna, mutta toisaalta ei juuri huonompikaan.

Konkarit hyytymässä uhkaavaasti?

Mutta mikä on konkarien laita – eli niiden johtavien pelaajien, jotka keväällä pettivät?

Etenkin Staalin kohdalla on huomioitava se, miten kevään ikävä loukkaantuminen lopulta vaikuttaa kanadalaiseen.

Wildin kannalta huolestuttavaa on myös se, että Zach Parisen tehot ovat olleet laskussa. Ne ovat laskeneet kymmenisen pistettä kausittain kolmen edellisen vuoden aikana.

Konkareista ainoastaan Ryan Suter on pelaaja, joka saa sivustolta kehuja. Mainiot 40 pistettä nakuttaneen puolustajan tehotilasto oli viime kaudella huikea +34.

Nuoremmat tähdet nousemassa valokeilaan

Sivuston juttu ei kuitenkaan lyttää Wildiä täysin jäänrakoon.

Esimerkiksi Mikael Granlund, Jason Zucker, Nino Niederreiter ja Charlie Coyle ovat ottaneet valtavia askeleita eteenpäin. Myös Joel Eriksson Ek voi pelata itsensä NHL:n huipulle ensi kaudella.

Jos Wild ensi kaudella pudotuspeleihin rynnii, jonkun on otettava joukkue harteilleen. Minnesotassa oli jo viime kaudella potkua, eivätkä erinomainen runkosarja ja lännen kakkossija olleet sattumaa. 82 ottelussa ei tuurilla muovauduta koko sarjan lähes suurimmaksi voittajasuosiksi.

Granlundin ja muiden nuorempien pitää nousta ratkaisijoiksi isoissa peleissä, jos kokeneempien ja sen ansiosta omalla tavallaan johtavien pelaajien kone hyytyy pitkän runkosarjan jälkeen.

Miska Miettinen

Boston - Carolina keskiviikon kova avaus! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!