NHL-superlupaus ei lähde kumartelemaan staroja – ”Minuun iski tähtisokeus Ovetshkinista ja Bäckströmistä”

New York Islandersin superlupaus Mathew Barzal pääsi kokeilemaan viime kaudella NHL-vauhtia kahden runkosarjaottelun verran.

Barzal ei kerännyt tehopisteitä otteluista, mutta kokemus jäi 20-vuotiaalle kanadalaiselle vahvasti mieleen. Erityisesti vastaan asettuneet tähtipelaajat Aleksandr Ovetshkin ja Nicklas Bäckström saivat nuorukaisen pään sekaisin.

– Viime kaudella minuun iski tähtisokeus, kun pelasin Ovetshkinia ja Bäckstömiä, ja niitä tyyppejä vastaan. Se oli uskomatonta. Pelkästään NHL-tähtien näkeminen joka päivä ja heidän tunteminen… He ovat kaikki loistotyyppejä. He tekevät niin kovaa työtä. He ovat täällä syystäkin, Barzal kertoo NHL.comin haastattelussa.

NHL-paikkaa ensi kaudeksi tähyävä Islandersin vuoden 2015 ensimmäisen kierroksen 16. varaus haluaa välttää saman tähtisokeuden syksyllä ja keskittyä pelaamiseen.

– Tänä vuonna, kun tulen joukkueeseen, toivottavasti en tunne samalla tavalla kuin viime kaudella. Haluan tuntea kuuluvani sinne ja, että voin oikeasti pelata heidän kanssaan, superlupaus sanailee.

Barzal pelasi viime kaudella Kanadan juniorisarja WHL:ssä Seattle Thunderbirdsien riveissä, missä hän takoi 41 ottelussa huimat tehopisteet 10+69=79.

Barzal tavoittelee syksyllä NHL-leirillä paikkaa Islandersin kokoonpanoon, mutta jos paikka ei aukene, nuorukainen nähdään todennäköisimmin farmijoukkue Bridgeport Sound Tigersien joukkueessa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!