Varmistus: NHL:n ”suomalaisjoukkueelle” uusi päävalmentaja – ex-kovanaama tarttuu ruoriin

© Kuva: Getty Images

Florida Panthers on nimennyt uudeksi päävalmentajaksi kanadalaisen Bob Boughnerin, seura tiedottaa kotisivuillaan.

Boughner on toiminut vuodesta 2005 lähtien Kanadan juniorisarjassa pelaavan Windsor Spitfiresin omistajana ja presidenttinä. Spitfires voitti kuluneella kaudella arvostetun Memorial Cup -mestaruuden.

46-vuotias Boughner on toiminut omistajan roolin ohella San Jose Sharksin apuvalmentajana kaksi viime kautta.

Panthersia valmensi marraskuuhun asti Gerard Gallant, kunnes hänet irtisanottiin ja tilalle otettiin seuran silloinen GM Tow Rowe.

Rowen paikalle GM:ksi siirtynyt seuran presidentti Dave Tallon uskoo Boughnerin olevan loistava lisä nuoreen Panthers-ryhmään.

– Rankan etsinnän jälkeen voimme ilolla toivottaa Bobin tervetulleeksi uudeksi päävalmentajaksemme. Hän näkee jääkiekon modernilla tavalla ja on innokas työskentelemään nuorten pelaajien kanssa, Tallon kertoo tiedotteessa.

– Bob ällistytti meidät haastattelussa valmistautuneisuudellaan, innokkuudellaan, tiedollaan ja omistautumisellaan jääkiekkoon. Uskomme, että hän on oikea johtaja viemään joukkueemme takaisin taistelemaan tavoitteestamme, eli Stanley Cupista, Tallon jatkaa.

46-vuotias kanadalainen pelasi urallaan 630 ottelua viidessä eri NHL-seurassa. Kovaotteisena puolustajana tunnettu Boughner summasi urallaan 15 maalia, 72 tehopistettä ja uskomattomat 1382 jäähyminuuttia.

Floridassa pelaa kolme suomalaispelaajaa, eli Jussi Jokinen, Henrik Haapala ja Aleksander Barkov.

Boughnerista tulee Floridan historian 15. päävalmentaja.