Ruotsissa muhii urheilun tv-skandaali – ”He valitsevat suomalaisen jääkiekon Ruotsin maajoukkueen sijasta”

Discoveryn ja Telian neuvottelut lähetysoikeuksista ovat Ruotsissa edelleen kesken. Tämä saattaa pahimmassa tapauksessa tarkoittaa, että Ruotsin ja Ranskan välistä jalkapallon MM-karsintaottelua ei televisioida.

Tilanne on aiheuttanut närkästystä Ruotsin urheilupiireissä, ja syytä on haettu Telian hankkimista Liigan lähetysoikeuksista. Discovery on parannellut neuvotteluasemiaan ja antanut julkisuuteen kommentteja, joiden mukaan syynä neuvottelujen jähmettymiseen ovat Telian Liiga-oikeudet

– Telian suomalaiseen jääkiekkoon investoimat miljoonat ovat pääosin syynä neuvottelujen jähmettymiseen. Siitä huolimatta he eivät suostu maksamaan mikroskooppista summaa meille, jotta saisimme tämän selvitettyä, toteaa Discoveryn lehdistöpäällikkö Dan Panas Aftonbladetille.

– Voi hyvinkin sanoa, että he valitsevat suomalaisen jääkiekon Ruotsin maajoukkueen sjasta. On traagista nähdä, miten Telia toimii.

Telian kuluttajapuolen päällikkö Johan Hasselberg kiistää, että Telian Liiga-oikeuksilla olisi osaa neuvottelujen jähmettymiseen.

– Tässä on kyse Discoveryn taktikoinnista, jolla he painostavat meitä suostumaan heidän korotettuihin hintoihinsa. He haluavat korottaa hintoja ilman, että saamme kunnon vastinetta. Emme ole sujut asian kanssa.

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Jimmy Durmaz on ottanut kantaa kohuun.

– Sitä, että 1.5 miljoonalta ihmiseltä jää Ruotsin maajoukkueen ottelu näkemättä, on mahdoton hyväksyä.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?