Helsingin IFK menetti viime kauden lopuksi keskushyökkääjistään sekä Roope Hintzin että Corey Elkinsin Pohjois-Amerikkaan.

Vajetta on ehditty paikata jo Juhani Tyrväisellä, mutta stadilaisten keskikaista huutaa vielä yhtä kärkiketjujen sentteriä.

Mieleisin vaihtoehto seuralle olisi varmasti tällä hetkellä ilman sopimusta oleva huipputaitava Teemu Ramstedt, joka avaa omaa tilannettaan blogissaan.

– Olen nyt toista kertaa 11 vuoden urani aikana tilanteessa, jossa en kauden päätteeksi tiedä missä pelaan seuraavalla kaudella. Viime kaudella sopimuksen tekeminen meni kesäkuun alkuun ja nyt eletään jo kesäkuun puoliväliä, joten ollaan edellisvuottakin pidemmällä, Ramstedt kirjoittaa.

Hänen omien sanojensa mukaan Ramstedtia on turha kuitenkaan odottaa Suomeen pelaamaan ensi kaudeksi.

– Tässä kohtaa totean kuitenkin, että kyseessä on osin tietoinen valinta. Olisin varmasti tehnyt jo sopimuksen niin halutessani, mutta olen halunnut odottaa sitä parasta mahdollista paikkaa, ja tässä kohtaa tarkoitan ulkomaita.

– Minulla on vielä halu jatkaa KHL:ssä, ja myös muut ulkomaan sarjat kiinnostavat. Tulevalla kaudella kuitenkin KHL on ykkösenä listalla.

Toissa kaudella 52 tehopistettä HIFK:n paidassa paukuttanut 29-vuotias hyökkääjä muistuttaa kuitenkin, että tilanteet saattavat muuttua nopeasti.

– Kuten aikaisempinakin vuosina, se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että tartun mihin tahansa sopimukseen. Aika siis näyttää, missä pelaan tulevan kauden, mutta varmaa on se, että itse en sitä vielä tiedä, hän vakuuttaa.

Ramstedt pelasi viime kauden KHL:ssä Amur Khabarovskin joukkueessa, jossa hän teki 25 tehopistettä.