New Jersey Devilsin GM Ray Shero pääsee lausumaan ensimmäisen nimen juhannuksena pidettävässä NHL:n varaustilaisuudessa – jos haluaa.

Kukapa ei haluaisi.

Shero kertoo nhl.comin haastattelussa, että moni GM on ollut häneen yhteydessä ja tarjonnut vaihtokauppoja oikeudesta varata ensimmäisenä.

– Jotkut ovat soittaneet ja tarjonneet jotakin konkreettista. Mutta en ole tarttunut tarjouksiin. Uskoisin, että pidämme ykkösvarauksen itsellämme, Shero sanoo.

– Mitäkö haluaisin vaihtokaupassa ykkösvarauksesta? En osaa edes sanoa, Shero kommentoi.

Jos ja kun Devils varaa ensimmäisenä, se kiinnittää joko Brandon Wheat Kingsin kanadalaissentterin Nolan Patrickin (kuvassa) tai Halifax Mooseheadsin sveitsiläisen keskushyökkääjän Nico Hischierin.

Sveitsiläinen takoi QMJHL-liigassa viime kaudella 57 runkosarjaottelussa peräti pisteet 38+48=86. Patrick teki viime kaudella WHL:ssä 33 ottelussa tehot 20+26=46. Patrick kärsi kauden aikana loukkaantumisesta, joka verotti nuorukaisen ottelu- ja pistemääriä.

191-senttinen ja 90-kiloinen Patrick on kaksikosta selvästi kookkaampi. Hischier on 184-senttinen ja painaa 81 kiloa.

Devilsin pääkykyjenetsijä Paul Castron suostui vertailemaan mahdollisten ykkösvalintojen eroja nhl.comille.

– Molemmat ovat älykkäitä pelaajia ja hyviä puolustamaan. Mielestäni Hischier on vähän parempi luistelija, mutta Patrickilla on kokoetu.

– On lukuisia asioita, joihin kiinnitäme huomiota. Kun valittavana on pelaaja, joka tekee 90 pistettä ja pelaaja, joka tekee 60 pistettä, pitää vertailla monia asioita. Pelissä on niin paljon muuttujia, Castron selittää.

Devils on, tietysti, ottanut tarkasti selvää kummankin pelaajan taustoista. Shero on viettänyt aikaa Patrickin kotona Winnipegissä ja tavannut Hischierin sekä tämän perheen Sveitsissä.

– Molemmat ovat loistavia pelaajia. Saamme joka tapauksessa hemmetinmoisen pelaajan, ja juuri sellaisen seuramme nyt tarvitsee, Shero sanoo.