Suomen jääkiekon 15-vuotias huippulupaus Ruben Rafkin antoi melkoisen paljastuksen Twitter-tilillään Suomen juniorimaajoukkueen erikoisesta uudesta linjauksesta.

Yhdysvaltojen juniorisarjaa USPHL:ää pelaava Rafkin joutui pettymään viikonloppuna Suomessa pidetyn maajoukkueleirin jälkeen, kun hänelle ilmoitettiin, että vain Suomessa pelaavat kiekkoilijat saavat pelata ensi vuonna poikamaajoukkueen riveissä.

Tapaus herätti sosiaalisessa mediassa raivoa Suomen maajoukkueen päätöstä kohtaa.

Twitterissä hyvin aktiivinen TPS-hyökkääjän Jonne Virtasen antoi kovan purkauksen aiheesta.

– Onko meillä varaa tähän? Onko tää se tie millä pidetään lahjakkaat pelaajat Suomes vai pitäisikö kattoa peiliin!!! Virtanen vastasi Rafkinin Twiittiiin.

Myös NHL-seura Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen yhtyi Virtasen purkaukseen.

– Toivottavasti seuraavana ei tule eteen päätöstä, jonka mukaan ei ole enää asiaa Suomeen jos sieltä on kerran lähtenyt… Pelottavaa, Kekäläinen kertoo twiitissään.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen aikoo kommentoida asiaa laajemmin keskiviikkona.

– Nyt ei ole ihan kaikki faktat some-keskustelussa mukana, avaamme kokonaisuutta huomenna lisää. Siihen ei 140 merkkiä riitä, Nurminen vastasi Twitterissä.

Ruben Rafkin

@rubenrafkin8
National Camp over. new rules made no more players to National team If you don't play in Finland...so I am out and ready to take over USA

Ruben Rafkin

@rubenrafkin8

Markku Silvennoinen

@m_silvennoinen
Eli hetkinen. Meinaatko, että jos et pelaa Suomessa, niin maajoukkueeseen ei ole asiaa?!?
kyllä. Tänään testileirin jälkeen ilmoitettiin että vaan suomessa pelaavat pelaajat pelaavat maajoukkueessa ensikaudella.

Jarmo Kekalainen

@jkekalainen
Toivottavasti seuraavana ei ole päätös, jonka mukaan ei ole enää asiaa Suomeen jos sieltä on kerran lähtenyt... #pelottavaa