© Kuva: Ilari Isotalo

Lauri Marjamäki Ruotsin erityispiirteestä – ”Kuvastaa heidän joukkuetta aika paljon”

KÖLN. Suomen joukkueelta USA-pelin suoritus oli lähes täydellinen.

USA lähti otteluun isona ennakkosuosikkina, mutta Leijonat otti pelin väkevästi haltuunsa.

Nyt hieno haaste on se, että miten melkein täydellisen pelin pystyy toistamaan?

– Tuo sama joukkue pelasi eilen ja pitää muistaa se, että yksittäisessä jääkiekkopelissä kaikki on mahdollista. Uskotaan siihen, että meillä on kaikki eväät olemassa. Yritetään pelata taas vähän paremmin kuin eilen, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

Lauantain välieräottelussa vastaan asettuu Ruotsi.

Vastus on Marjamäen mukaan hyvin erinlainen mitä torstaina.

– Ruotsilla oli jo aikanaan kotikisoissa melkoinen tähtinippu ja mun mielestä nykyinen joukkue on parempi kuin mikä heillä oli silloin kun he voittivat ne kisat. Kokoonpanossa taitaa olla nyt yksi pelaaja, joka ei pelaa NHL:ssä. Kyllähän siinä on ihan mukava haaste meille, Marjamäki sanoi, jatkaen itse haasteen analysointiin:

– Kyllähän he pelaavat ihan erityyppistä hyökkäyspeliä kuin mitä USA pelasi. Pelkästään pakisto pystyy rytmittämään niin hyvin sitä peliä heillä ja aika lailla pakkien kautta se peli tulee koko ajan.

– Ruotsin laukauksista 38,7 prosenttia tulee puolustajilta. Se on aikamoinen ero seuraavaan joukkueeseen. Tuo kuvastaa heidän joukkue aika paljon.

Tämä taas meinaa nopeasti sitä, että Leijonien on entistä tarkemmin puolustettava mies miestä vastaan omalla alueella, Ruotsin laadukkaan puolustuksen äärellä.

Ruotsilla kun on kehissä Victor Hedmania, Oliver Ekman-Larssonia, Anton Strålmania, John Klingbergiä ja Jonas Brodinia. Kovia NHL-nimiä.

– Toisaalta haluttaisiin päästä siihen tilaan, että on ihan sama mikä joukkue sieltä tulee vastaan. Totta kai se tyyli pitää ottaa huomioon, mutta ei tässä nyt kannata hirveästi sitä omaa pakkaa sekoittaa sen toisen takia.

– Totta kai valmennuksen kanssa tutkitaan sitä, että miten voitaisiin parhaalla mahdollisella tavalla auttamaan joukkuetta. On tuolla aika hyvin tiedossa se, että minkälainen joukkue siellä tulee vastaan. Kyllä joukkuekin tietää, että mitä se meinaa pelillisesti.

Jo realiteettien takia parantaminen on iso edellytys huomenna.

– Niin yksilö- kuin joukkuetasolla pitää ottaa pieniä steppejä eteenpäin. Ollaan kuitenkin ihan oikealla tiellä ja ollaan saatu paljon asioita loksahtamaan. ”Ihan ok” ei riitä. Niin se vain menee tässä urheilussa.

– Vastus kovenee. 12 joukkuetta on kotona tai menossa sinne. Neljä on jäljellä. Kyllähän se kertoo siitä, että pidot paranevat.

Ketjuista tai kokoonpanoratkaisuista Marjamäki ei osannut sanoa mitään tarkempaa tässä vaiheessa.

– Hyvä oli eilen kokoonpano ja katsotaan vähän, että pitääkö tuoda jotain tuoretta voimaa mukaan. Ehkä siellä ei ole hirveästi tarvetta millekään. Mun mielestä meidän ketjumuutokset onnistuivat, pakkiparivalinnat onnistuivat ja maalivahtivalinta onnistui.

– Yritetään onnistua myös huomisissa kokoonpanoratkaisuissa, Marjamäki mietti.

Ilari Savonen, Köln
Twitter: @ilarisavonen