© Kuva: Juha Tamminen

Lauri Marjamäki epäilyistä ja kritiikistä – ”En ole sellainen ihminen joka näpäyttelee”

KÖLN. MM-kisoissa puolivälieräottelu on kunnon vedenjakaja.

Siitä jatkoon ja turnaus on onnistunut. Tappio tietää taas isoa pettymystä.

Ainakin Suomen joukkueen kohdalla.

MM-kisojen aikana Leijonat on ollut joidenkin tahojen toimesta rajun kritiikkivyöryn keskellä.

– En tiedä siitä mitään, kun en ole aukaissut seitsemään viikkoon mediaan. Tiedän sen, kun muut ovat sanoneet siitä, että siellä on ollut aikamoista touhua, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi torstain puolivälieräottelun jälkeen.

– Toisaalta se on kivaa, kun spekuloidaan jääkiekosta. Tämä on kuitenkin ykköslaji Suomessa. Mun mielestä urheilu on positiivinen asia ja tämä on aika nastaa, että saadaan olla tässä mukana. Hienoa, että Leijonat kiinnostaa.

Mediassa on esiintynyt kovia epäilyjä Marjamäen asemasta turnauksen aikana. Asiasta kysyttiin USA-pelin jälkeen sillä kärjellä, että onko Marjamäki ollut huolestunut omasta asemastaan.

– En ole ollut. On mulla sen verran hyvä itseluottamus tästä hommasta, että ihan mikä tahansa lopputulos täältä tulee, niin eiköhän niitä töitä riitä. Toivottavasti saa jatkossakin tehdä hommia jääkiekon parissa.

– Enemmän olen huolissani joukkueesta. Joskus kun tulee tappioita, niin eihän se helpolta tunnu. Sitä rääkkää itseään entistä enemmän. Mulla on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien Jääkiekkoliiton tuki ja ei mulla ole sellaista pelkoa, että liitto tekisi jotain. He ovat halunneet mut tähän hommaan ja jotain on tullut tehtyä oikein, että on päässyt tähän asemaan. Paljon on opittavaa ja kokemusta tulee koko ajan reppuun.

Marjamäki ei lähtenyt paukuttelemaan henkseleitä USA-puolivälierävoiton jälkeen, vaikka pientä hymyä irtosikin hienosta onnistumisesta.

– Olen 39-vuotias nuori valmentaja ja olen saanut olla menestyvissä joukkueissa. En mittaa itseäni niin, että voitetaan yksittäinen jääkiekkopeli. Kyllä mulla tulee isosta kuvasta tulee se itseluottamus ja itsetunto.

– Ennen kaikkea olen ylpeä tuosta joukkueesta. Siitä tulee aina hyvälle tuulelle. Toivottavasti heitä on tuettu ja olen iloinen heille, jotka ovat tukeneet.

Puolivälierävoitolla olisi voinut heitellä pientä piikkiä epäilijoille. Tähän Marjamäki ei lähtenyt.

– En ole sellainen ihminen joka näpäyttelee. Kaikki sanovat, että näpäytä ja miljoona viestiä puhelimessa, että ”siitäs saivat”. Mun mielestä se on ihan lapsellista touhua.

– Se on hienoa, että jääkiekosta kirjoitetaan. Tietenkin sitä toivoo, että se kirjoittelu tulisi positiivisesta näkökulmasta. Esimerkiksi jos katsoo meidän joukkuetta, niin siellä on hienoa pelaajia, huippujätkiä. Negatiivisuus myy ja klikkauksia pitää saada, ymmärrän senkin. Ei tässä muuta.

– Ihmisiä tässä ollaan ja yritetään voittaa yksittäisiä jääkiekkopelejä.

Marjamäki on kuitenkin puhunut negatiivisesta kirjoittelusta joukkueelle.

– Koska olen nähnyt sen, että se on vaivannut noita. Siellä on kuitenkin seitsemän ensikertalaista mukana ja 2,2 miljoonaa ihmistä katsoo noita pelejä. Nuo pelaajat kuitenkin lukevat noita juttuja ja sitä voi kuvitella, että kuka tahansa niitä lukee, niin kyllähän ne vaikuttavat. Onneksi purettiin joukkueen kanssa tuo asia läpi.

Ilari Savonen, Köln
Twitter: @ilarisavonen