Washington Capitals lähetti Toronto Maple Leafsin lomille kuuden ottelun jälkeen voitoin 4-2, mutta se ei vähennä Toronton kauden upeutta.

Vielä viime kaudella Maple Leafs oli koko sarjan jumbo, nyt se pelasi pudotuspeleissä President’s Trophyn voittajaa vastaan kuusi tiukkaa, yhden maalin peliä.

Toronton tulevaisuus vaikuttaa hyvältä, kun hyökkäyksessä on Auston Matthewsin, William Nylanderin ja Mitch Marnerin kaltaisia lupauksia. Puolustuksessakin riittää nuorukaisia Morgan Riellyn johdolla.

Washingtonin valmentaja Barry Trotzkin hehkutti Leafsia pudotuspelisarjassa ja uskoo tämän vuoden olleen tulevaisuutta ajatellen tärkeä kokemus.

– Sen näki aivan silmien edessä, kuinka Leafs kasvoi pudotuspeleihin, Trotz sanoi NHL.comissa.

– Jokainen kokemus, jonka saa pudotuspeleissä, kasvattaa vähän. Se lisää kerroksia kovuutta, ymmärrystä ja tahtoa tai kilpailullisuutta voittaa näitä sarjoja.

Samoilla linjoilla oli Toronton oma valmentaja Mike Babcock, joka sanoi, ettei oikeastaan tiedä, millainen pelaajaryhmä hänellä on käsissään ennen pudotuspeleissä pelaamista. Nyt hän oppi joukkueestaan monenlaista.

– He olivat meitä parempia jatkoajalla. Mutta meillä on erittäin hyvä joukkue, erittäin hyvin valmennettu joukkue, Babcock sanoi Toronto Sunille.