Los Angeles Kingsin riveissä slovenialaishyökkääjä Anze Kopitar on kuulunut aivan NHL:n tähtiluokkaan.

Kesällä Kings otti C-merkin pois entiseltä kapteenilta Dustin Brownilta ja merkki siirrettiin Kopitarille.

Debyyttikausi kyseisessä virassa on ollut kuitenkin pettymys.

Kopitar on nakuttanut vain 11 maalia ja 46 pistettä yhteensä 69 pelissä.

Lukemat eivät ole olleet sitä, mitä eliittitason ykkössentteriltä voisi odottaa.

Slovenialaissentterin kohdalla ollaan kyselty sitä, onko kapteenin rooli vaikuttanut otteisiin?

– En sanoisi, että se on ollut taakka, mutta se on ollut selvä muutos, Kopitar mietti LA Timesille.

– Olen vieläkin oppimisprosenssin keskellä. En usko, että tuon roolin voi omaksua yhdessä yössä. Ei se ole ollut taakka, mutta uusi haaste ja olen mielestäni keskellä sitä prosessia, missä pystyn paremmin ja paremmin käsittelemään tilannetta, Kopitar puhui kapteenin roolista.

Kopitar on ollut pettynyt siihen, mitä hän on saanut aikaiseksi.

– En usko, että kapteeniksi nimittäminen vaikutti tehoihini lainkaan. En vain ole pelannut hyvin, päässyt täyteen vauhtiin. Siitä on ollut kyse, Kopitar tuumasi tyytymättömänä.

– Vaadin itseltäni paljon ja pidän tavoitteet korkealla. Tämä vuosi on ollut ehdottomasti alamäkeä minulta ja yritän korjata tilanteen jatkossa.

Kings yrittää vielä epätoivoisesti yltää pudotuspeleihin, vaikka mahdollisuudet alkavat olla hyvin niukat. Esimerkiksi Edmonton Oilersia vastaan Kingsin olisi pitänyt käytännössä voittaa, jotta sillä olisi vielä jonkinlaisia mahdollisuuksia pudotuspeleihin.

Oilers otti kuitenkin voiton 2-1. Nyt Kingsin ero on 11 pistettä pudotuspeliviivaan, kun jäljellä on enää seitsemän kamppailua.

Vaaditaan hurja ihme, jotta Kings pääsisi vielä jatkoon.

– Jos kauden alussa katsoi kokoonpanoamme, ei moni olisi uskonut, että missä olemme tällä hetkellä. On ollut raskasta katsoa, kun muut joukkueet ovat varmistaneet pudotuspelipaikkojaan, Kopitar harmittelee.