Patrik Laine hämmästeli joukkueensa tähtipelaajan varausnumeroa – ”En voi edes uskoa sitä tällä hetkellä”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Winnipeg Jetsin kokenut puolustajajärkäle Dustin Byfuglien johtaa nuorta joukkuettaan esimerkillä, eikä hänen johtajuus ole jäänyt hänen joukkuetovereilta huomioimatta.

Byfuglien pelaa illasta toiseen yli 27 minuuttia Winnipegin takalinjoilla ja hän johtaa NHL:n kaikkien pelaajien peliaikatilastoa.

195-senttinen ja 118-kiloinen Byfuglien tunnetaan äärimmäisen fyysisestä pelityylistä, mutta myös loistavista hyökkäyspään taidoista. Kolossimainen puolustaja on NHL:n taklaustilaston viidentenä 101:llä taklauksellaan.

– NHL:ssä ei ole montaa pelaajaa niin kuin hän. Olemme niin onnekkaita, että meillä on hänet, ylistää Winnipegin kapteeni Blake Wheeler Sportsnetille.

– Jos joskus joudun pelaamaan häntä vastaan, tulen pysymään erossa hänestä, jatkaa Wheeler.

70 ottelussa tehopisteet 11+35=46 tällä kaudella iskenyt Byfuglien on todellinen varaustilaisuuksien harvinaisuus. Hän oli vuoden 2003 varaustilaisuuden 245:s varaus.

– En voi edes uskoa sitä tällä hetkellä, hämmästeli viime vuoden varaustilaisuudessa toisena varattu suomalaispeluri Patrik Laine kysyttäessä Byfuglienin varausnumerosta.

Byfuglien ei itse edes odottanut saavansa varausta koko tilaisuudesta, eikä häntä erityisesti kiinnostanut asia. Muutama Chicago Blackhawksin varusteissa tullut henkilö oli vain ilmaantunut hänen ovelle varauspäivänä ja kertonut, että hänet varattiin heidän joukkueeseensa.

Urallaan 748 ottelussa tehopisteet 163+280=443 tehnyt ja Stanley Cupin Chicagon paidassa voittanut Byfuglien yllätti kaikki fyysisellä pelillään. Hyökkääjänä uransa aloittanut Byfuglien on kehittynyt vuosi vuodelta kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Kaudella 2011-12 Byfuglienin pelipaikka vaihdettiin puolustajaksi. Sen jälkeen hän on ollut yksi sarjan parhaimpia pelaajia.

Byfuglienin peliä kritisoidaan paljon, mutta hänen joukkuetoverinsa arvostavat hänet korkealle.

– Hän tuo kaikkensa joka ilta. Hän luo standardit. Vaikka hänen kätensä eivät toimisi, hän pelaa fyysisesti ja osallistuu peliin. Hän on joku, jota joukkueemme pelaajat voivat katsoa ylöspäin, Wheeler kertoo.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS