© Kuva: Getty Images

Onko Auston Matthews Toronton versio Jonathan Toewsista? – Maple Leafs kopioi Chicagon menestysreseptiä

Chicago Blackhawksin päävalmentajan Joel Quennevillen mielestä nykyinen Toronto Maple Leafsin nuori ryhmä muistuttaa Blackhawksin muutaman vuoden takaista joukkuetta nuoren ja taitavan hyökkäyksensä ansiosta.

– Toivottavasti samanlaisuutta on, Maple Leafs -luotsi Mike Babcock totesi Chicago Sun Timesille.

– ”Q” sanoi minulle aamulla, että ”muistutatte meitä yhdeksän vuotta sitten”. Sen jälkeen he ovat voittaneet kolme Stanley Cupia, jatkaneet menestymistä ja löytäneet tavan vaihtaa pelaajia ja löytää uusia pelaajia. Heidän runkopelaajansa ovat olleet niin hyviä, Babcock hehkutti.

Nuori Jonathan Toews nousi johtamaan Blackhawksia kaudeksi 2007-08, samaan tapaan kuin Auston Matthews johtaa nyt Maple Leafsia ykkössentterin tontilta. Laidalla Chicagon vaarallisin on ollut Patrick Kane, ja Torontossa toivataan, että esimerkiksi Mitch Marnerista tulisi samanlainen pelaaja Maple Leafsille.

– Kaikilla on suunnitelmansa. Moni joukkue ei voita kolmea Cupia samassa ajassa kuin he. Pitää vain kehittyä joka päivä, Babcock sanoi.

Myös Matthews huomaa yhtäläisyydet.

– Heidän ydinryhmänsä on edelleen kasassa ja voittaa. Sellaisen panee tietysti merkille, kun tarkastelee omaa joukkuettamme ja nuorta ydinryhmäämme. Mekin haluamme pystyä samaan, Matthews sanoi.

Chicago ja Toews kohtaavat nuoren Toronton ja Matthewsin sunnuntain vastaisena yönä kello 1.00 Suomen aikaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!