© Kuva: Getty Images

NHL-tulokaslupaus pääsi yllättämään päävalmentajan – ”Ensimmäisissä peleissä hän oli surkea”

Columbus Blue Jacketsin Zach Werenski pelaa ilmiömäistä tulokaskautta. Jenkkipakki on takonut puolustajille kiitettäviä tehoja NHL:ssä ja on tulokkaiden pistepörssissä kuudentena.

Miehen ammattilaisura ei kuitenkaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Michiganin yliopistosta viime keväänä AHL:ään hypännyt puolustaja ei onnistunut vakuuttamaan aluksi päävalmentaja John Tortorellaa taidoillaan. Tortorella kävi katsomassa Jarmo Kekäläisen kanssa 19-vuotiaan puolustajan ensiaskeleita ammattikiekkoilijana.

– Hän oli ensimmäisissä peleissä suoraan sanottuna kamala, valmentaja muistelee The Hockey Newsin artikkelissa.

Werenski ehti pelata vain seitsemän runkosarjaottelua yliopistokauden jälkeen. Siirtyminen aikuisten peleihin otti hetken, eikä mies saanut aikaiseksi kuin yhden maalin runkosarjassa.

– Nyt naureskelemme asialle Kekäläisen kanssa. Jarmo käski minun odottaa. Ja kun pudotuspelit alkoivat, Werenski käsitteli asian hyvin, hän oli todella rauhallinen jäällä.

Werenski iski 17:ssä AHL:n pudotuspeleissä tehot 5+9 ja huikea tahti on jatkunut myös NHL:ssä. Tulokaskaudellaan mies on lyönyt pöytään 9+32 tehopisteet ja on ollut ylivoimaisesti paras tulokaspuolustaja.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!