Liigan kaikkien aikojen jäähytilaston ykkösnimi Markus Kankaanperä on ottanut eniten rangaistusminuutteja kuluvalla kaudella.

Sport-puolustaja poistettiin suihkun puolelle elintärkeän Ilves-ottelun alkuminuuteilla lauantaina. Kankaanperä lanasi Ilveksen Jerry D’Amigon kädet ylhäällä jään pintaan ja lensi ottelusta pihalle.

Sportin kapteenin ylilyönti tuli todella pahaan saumaan. Ilves karkasi Kankaanperän vitosen aikana 2-0-johtoon ja otti lopulta selvän 4-0-voiton. Tulos tiesi sitä, että Ilves karkasi Sportilta neljän pisteen päähän. Jukurit on tällä hetkellä sijalla kymmenen 70 pisteellä. Saman verran eli 55 ottelua pelannut Ilves on tasapistein pykälän alempana.

Sport on pelannut ottelun Jukureita ja Ilvestä vähemmän, mutta viime aikojen otteiden perusteella playoff-viivan päälle kapuaminen ei näytä todennäköiseltä.

Sport on ollut jo pidemmän aikaa Liigan heikoimpia joukkueita yhdessä peräpään duon SaiPan ja KooKoon kanssa. Tappioputki on viiden pelin mittainen. Mikäli Sport ei pysty ottamaan voittoa tiistaina Lukkoa vastaan, niin vaasalaiset voivat heittää hyvästit pudotuspelihaaveilleen. Viime aikojen vireen perusteella kotivoitto ei ole kovin todennäköinen.

***

Kankaanperä nousi lokakuussa 2012 Liigan kaikkien aikojen jäähypörssin ykköseksi. 929 ottelua pelanneen Kankaanperän saldo on 1932 jäähyminuuttia. Ero listan kakkosena olevaan Pasi Peltoseen on peräti 530 minuuttia ja kaula kasvaa koko ajan.

36-vuotias Kankaanperä on ottanut tällä sesongilla istuttavaa 148 minuutin edestä. Jäähykuningas löytyy kolmikosta Kankaanperä, Pelicansin Ben Blood (144 minuuttia) ja HIFK:n Joe Finley (138 minuuttia).

Vaikka Kankaanperä on kerännyt ylivoimaisesti eniten istuttavaa Liigan historiassa, niin silti hän on ollut vain yhdellä kaudella eniten rangaistuksia ottanut pelaaja. Kankaanperä oli toistaiseksi ainoan kerran Liigan jäähykuningas kaudella 2012-2013.

Sarjan historiassa vain viisi miestä on ”kruunattu” jäähykuninkaaksi vähintään kahdella kaudella. Kahdesti tittelin ovat vieneet Ralph Cox, Timo Peltomaa, Matt Nickerson ja Sami Helenius. Jarkko Ruutu on ainoa pelaaja, jolla on kiinnitys kolmelta eri kaudelta.

Blood otti eniten istuttavaa viime sesongilla ja hän voi uusia tempun myös tällä kaudella.