Colorado Avalanchen heikko menestys on ollut kuluvalla kaudella usein otsikoissa.

Avalanche on alisuorittanut pahasti. Se on NHL:n surkein joukkue kerättyään 46 vain 28 pistettä.

Yksi joukkueen kallispalkkaisimmista pelaajista on maalivahti Semjon Varlamov. Venäläisvahdin otteet ovat saaneet kosolti kritiikkiä. Olkoonkin, että hän on ollut sivussa nivusvaivan vuoksi.

Varlamov on pelannut kuluvalla kaudella vain 24 ottelua. Hän on jälleen sairaslistalla.

– Tämä on turhauttavaa molemmille osapuolille. Haluan pelaajien olevan kykeneväisiä olemaan parhaimmillaan. Varlamovilla on loukkaantumishistoriaa. Tänä vuonna nivunen on vaivannut. Hän ei ole löytänyt rytmiä pelaamiseensa, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar kommentoi Denver Postille.

28-vuotiaan Varlamovin torjuntaprosentti on heikko 89,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,38. Ei välttämättä uskoisi, että hän oli ehdokas NHL:n parhaimmaksi maalivahdiksi kaudella 2013-2014.

Varlamovin sopimus Avalanchen kanssa kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta. Keskimäärin 5,9 miljoonaa dollaria vuodessa tienaavasta veskarista on tulossa seuralle raskas taakka.

– On mahdoton kuvitella, että mikään seura huolisi hänet, vaikka heillä olisi millaisia ongelmia maalivahtiosastonsa kanssa, Denver Postin toimittaja Terry Frei kuvailee Avalanchen mahdollisuuksia päästä Varlamovista eroon.