Moni kiekkoseuraaja tietää hyvin sen, miten mainio pelaaja Aleksandr Radulov osaa olla.

Radulov on väläytellyt taitojaan niin maajoukkuetasolla, KHL:ssä kuin myös NHL:ssä.

Mutta matkan varrella ongelmia on riittänyt.

Varsinkin edellinen vierailu NHL:ssä päättyi nololla tavalla, kun Radulov ja hänen kanssa Nashville Predatorsissa pelannut Andrei Kostitsyn hyllytettiin kesken pudotuspelisarjan yökerhossa käynnin takia.

Eivätkä temput loppuneet myöskään NHL-käynnin jälkeen. Venäjällä pelatessaan Radulovilta on nähty pimahduksia ja monenlaisia asioita, jotka ovat nostaneet hänet negatiivisessa valossa esille.

Epäillyksiä häntä kohtaan on riittänyt ja riitti, kun Radulov teki vuoden mittaisen sopimuksen kesällä Montreal Canadiensin kanssa.

Näihin epäillyksiin Radulov on vastannut mainiolla tavalla.

– Hän on niin mahtava persoona ja hän sytyttää meidän pukuhuoneen, Canadiensin kapteeni Max Pacioretty hehkuttaa Montreal Gazetten mukaan.

Radulov oli Canadiensin mukana sairaalakäynnillä, missä joukkueen pelaajat kävivät tervehtimässä sairaita lapsia ja tuomassa hieman jouluhenkeä.

Venäläistähden kustannuksella haluttiin hieman pilailla.

– Halusin hänen ottavan yhden hampaistaan pois ja sillä pelotella hieman lapsia, Pacioretty naureskeli viitaten Radulovin harvalukuiseen hammaskalustoon.

– Näen kyllä sen, miksi lapset ovat niin innoissaan tavatessaan hänet, koska hän on mielenkiintoinen kaveri, jolla on paljon energiaa, Pacioretty jatkaa.

30-vuotias Radulov on iskenyt 27 ottelussa tehot 6+17=23.

Hän on noussut myös Canadiensin yhteisön sisällä erittäin pidetyksi hahmoksi.

– En ole ollut huolestunut siitä. Se on kuitenkin aivan sama kuka niitä maaleja tai pisteitä tekee, olemme kaikki joukkuetovereita ja kaikilla on omat roolinsa. Haluamme vain voittaa pelejä ja olla hyvä joukkue, Radulov suhtautuu rauhallisesti menneeseen syksyyn ja suosioon seuran sisällä.

Joukkueena Canadiens on ollut erittäin vahva, sillä se on ollut yksi NHL:n parhaista joukkueista syksyn aikana. 29 ottelusta se on kerännyt kasaan 42 pistettä.

Radulovin kohdalla on puhuttu jatkosopimuksesta, jonka Canadiens voi tehdä vasta ensi vuoden alussa.