Sveitsiläinen superlupaus murtautui taistelemalla NHL:ään – Pieni koko hidasteena

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin 20-vuotias ykköskierroksenvaraus Kevin Fiala on ollut suurennuslasin alla koko lyhyen uransa ajan, koska hän on sveitsiläiselle kiekkoilulle taitojensa puolesta täysin poikkeuksellinen pelaaja.

Pienikokoinen (178-senttinen) hyökkääjä elää pelinrakentamisesta ja pisteiden tekemisestä. Viime kaudella Fiala sai ensimmäistä kertaa todellisen mahdollisuuden murtautua Nashvillen miehistöön, mutta pudotus oli kova.

Viiden ottelun jälkeen oli selvää, ettei nuori hyökkääjä ollut lähellekään valmis pelaamaan täyttä kautta NHL:ssä, joten Nashville päätti lähettää Fialan loppukaudeksi AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin riveihin.

Fiala paukutti 50 tehopistettä AHL:ssä 66 ottelussa ja tottui pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin. Jälleen kerran odotukset olivat kovat, kun NHL:n runkosarja alkoi tänä syksynä. Hyvät harjoitusottelut ja ketju yhdessä tähtihyökkääjien Ryan Johansenin ja James Nealin kanssa enteilivät hyvää starttia tälle kuluvalle kaudelle.

Mutta Fiala romahti huonosti kautensa aloittaneen Predatorsin miehistössä. Vielä ikävämpää oli Fialan voittotilasto, sillä hänen ollessaan kokoonpanossa Nashville hävisi kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan viisi, mutta Fialan lähtiessä takaisin AHL-peleihin voitti Predators seuraavasta yhdeksästä pelistään seitsemän.

Loukkaantumiset antoivat Fialalle vielä yhden mahdollisuuden, jonka hän näyttää käyttävän hienosti hyväkseen. Sveitsiläinen taituri on paluunsa jälkeen kolmessa edellisessä ottelussa aivan uudella tasolla. Kahdessa edellisessä pelissä on syntynyt kolme maalia. Itseluottamus on kohonnut, minkä ansiosta Fiala pysyy paremmin kiekossa.

Sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaan Fiala teki New Jersey Devilsin verkkoon kaksi maalia. Ottelu oli heittämällä tähän asti sveitsiläisen NHL-uran paras, mutta lisää on tulossa.