Joonas Donskoilla on ollut varsin työteliäs vuosi.

Donskoin San Jose Sharks pelasi pitkälle kevääseen NHL-finaaleja. World Cup asetti myös omia haasteita aikatauluille.

Sulla pelit jatkui pitkälle kesäkuuhun ja World Cupin takia kesätauko jäi lyhyeksi. Kuinka rankka tämä kausi on sinulle ollut?

– On se totta kai ollut rankka, kun on paljon pelejä. Mutta ei se ole tuntunut rankalta, sillä kyllä tästä hommasta niin paljon tykkää, että mielellään sitä pelaa koko ajan, Donskoi sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Fakta on, että kesätreenit jäi siinä lyhyeksi, mutta se on vaan positiivinen juttu, kun kausi meni pitkälle finaaleissa. Sitten sai vielä valinnan World Cupiin, niin onhan tämä ollut tosi huikea vuosi.

Kuinka paljon rankemmalta tämä kausi on tuntunut verrattuna viime kauteen ottaen huomioon, että runkosarja viedään loppuun lyhyemmässä ajassa?

– Ei sitä ole huomannut. Kyllä se tuntui viime kaudellakin, että oli paljon pelejä. Ei tämä hirveästi rankemmalta ole tuntunut, vaikka lähes joka toinen päivä pelejä onkin. Pelipäivä, välipäivä, pelipäivä, välipäivä – tähän ohjelmaan on jo tottunut.

Mitä tapahtuu välipäivinä, kun joskus pitäisi myös treenata vai meneekö se enimmäkseen levon merkeissä, jotta palautuu seuraavaan peliin?

– Kyllä se tietenkin paljon on myös lepoa. Pelien ehdoilla kuitenkin mennään ja tulosta täytyy saada ja pisteitä halutaan, niin pitää olla fiksu levon ja treenin tasapainon suhteen.

– Toisaalta pitää myös miettiä kevääseen, jolloin pitää olla parhaassa iskussa. Treenejäkin pitää osata laittaa sinne ja tänne. Se tulee oikeestaan kokemuksen kautta ja itsekin tässä on jo vähän alkanut oppia omaa kroppaa, että milloin tarvitsee punttia ja millon mitäkin.

– Siitä tykkään paljon, että täällä annetaan paljon vastuuta urheilijoille, että saa kuunnella omaa kroppaa.