Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue lähtee puolustamaan maailmanmestaruutta Kanadaan, jääkiekon synnyinmaahan. Yksi mahdollinen MM-kisapelaaja on Petrus Palmu, joka kiekkoilee nykyään OHL:ssä.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Palmu, 19, uskoo Suomen pelaavan jälleen mestaruudesta.

Kuinka hyvät menestysmahdollisuudet näet Suomella olevan?

– Sanotaan näin, että sellainen joukkue on taas kasassa, ja viime vuonna otettiin kultaa, että minusta meidän on joka kerta lähdettävä hakemaan mitalia ja nyt mestaruutta, kun sitä puolustetaan. Uskon, kun meillä on vahvuutena joukkuehenki ja joukkuepeli, että kun se natsaa, niin voimme aina voittaa. Se on lyhyt turnaus ja jos se natsaa… Se, mikä joukkue saa oman nippunsa parhaiten kasaan, se voittaa turnauksen, Palmu sanoo SuomiKiekko.com-sivustolle.

Kuinka realistinen tavoite mestaruuden uusiminen on?

– Totta kai se on. En näe mitään estettä. Kuten sanoin, jos kaikki natsaa – joukkuepeli, joukkuehenki, peli rupeaa kulkemaan – niin miksei. Meillä on tarpeeksi hyviä pelaajia voittaaksemme turnauksen.

Kuinka hieno näyttöpaikka kisat olisivat sinulle?

– Tässä on parina vuotena jäänyt kisat väliin, ja onhan se aina sellainen tavoite tietysti nuorelle pelaajalle, kun on katsonut pienempänä, että tuolla olisi kiva pelata, ja nyt se on lähellä. On siellä varmaan aika paljon NHL-seurojakin katsomassa. Ei voi muuta kuin lähteä nauttimaan ja pelata niin hyvin, kun pystyy. Hienot kisat tulossa, Palmu hehkuttaa.

Mistä uskot johtuvan, että Suomen nuoret ovat menestyneet viime vuosina tosi hyvin?

– Mielestäni Suomella on ollut todella hyviä yksilöitä, jotka ovat nousseet, ja todella hyviä ikäluokkia. Mielestäni Suomessa tehdään hyvää työtä siihen nähden, kuinka paljon Suomessa on jääkiekkoilijoita ja asukaslukukin on aika pieni. Suomessa ymmärretään, mitä kansainvälinen huipputason pelaaminen vaatii. Lisäksi hyvät yksilöt ovat kehittäneet hyviä ikäluokkia.